• Szemcsepp okozhat 1hét alatt látás romlást?Elmúlik-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 5 hete voltam szem orvosnál aki megállapította,hogy kötőhártya gyulladásom van, kaptam is egy antibiotikumos szemcseppet (tobrex). nem volt hatása.1hete visszamentem és felirták a Tobradex szemcseppet, már az első napon nagyon látványosan javult a szemem de még most is néhol vöröses főképp reggelente.Viszont van egy mellékhatás...legalábbis én azt gondolom ,hogy a szemcsepp mellékhatása. 5-6 méteres távolságra már homályosan látok, ami 1 hete még nem igy volt. Okozhatja a szemcsepp használata a látászavart? Ez maradandó is lehet? Válaszát előre is Köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Bizonyos szemcseppek valóban befolyásolhatják a látást átmenetileg - például pupilla tágító szemcseppek vagy a zöldhályog betegségben alkalmazott pupilla szűkítő szemcseppek. A gyulladás csökkentő és antibiotikumos cseppek kombinációja (pl. Tobradex) a látásélességre nem szokott hatással lenni. A gyulladás vagy a szaruhártya elváltozásai okán előfordulhat, hogy homályosabb a látás - de akkor az közelre is. Gondolom egyébként is kell majd kontroll vizsgálatra menni, akkor érdemes lesz erre külön kitérni és ellenőrízni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. január 21., 17:19; Megválaszolva: 2011. január 24., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: