• Foltos villódzás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno! irorszagban elek. karacsony elott volt egy influenzajarvany, persze en is elkaptam. Tunetek: magas laz, izom es izuleti fajdalom, kohoges. es eszrevettem egyik lazas este, hogy mindket szemem elott ha sotetben nezek egy-egy foltot latok, ami villodzik es forog korbe. mintha az ember belenez a napba, es utana foltot lat, de az en foltjaim sokkal kisebbek es forognak korbe. azota is ott vannak, de mar szinesek, olyanok, mint valami kicsi ventillatorok. ha egyenesen elore nezek pont kozepen latom oket. tegnap fenykepeztem, regi fajta fenykepezogeppel, ahol bele kell nezni a kis lyukon egy szemmel, es eszrevettem, hogy mar vilagosban is latom, de akkor nem villodzik, csak egy folt. ha becsukom a szemem akkor is ott vannak. mitol lehet ez? koszonom valaszat elore is viktoria

        Dr. Papp Júlia válasza a Szikralátás témában

        Tisztelt kérdező! A leírt panaszok (csukott szemmel is látja a foltot, mindig stabil helyen van a folt stb.) egyéb eltérések mellett, utalhatnak a látóhártya elváltozásaira is. Nagyon ritkán vírusfertőzést kísérően a retinán gyulladásos folyamatok alakulhatnak ki. Érdemes lenne szemészeti szakorvosi vizsgálaton jelentkezni, mert a műszeres vizsgálatokkal pontosan feltérképezhető az elváltozás jellege, kiterjedése stb. Az eredményeknek megfelelően szükség esetén a kezelés is.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. január 19., 12:46; Megválaszolva: 2011. január 21., 22:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: