• Bates-módszer???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Nagyon rossz a szemem -5,5 dioptriás szemüvegre van szükségem.Kerestem a neten és a Bates-módszerre találtam.Segithet nekem a szem javulásba??Ha igen az nagyon jó lenne mert nagyon félek hogy megvakulok. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Papp Júlia válasza a látáscsökkenés témában

        Kedves kérdező! -5,5 D önmagában nem jelenti azt, hogy nagyon rossz a szeme. Ebben az esetben is az a legfontosabb, hogy a megfelelő szemüveggel 100%-e a látás? Ha igen akkor a szem JÓ! (még ha segítség is kell hozzá). Nagyon fontos emellett az is, hogy milyen állapotban van a látóhártya a szemfenéken. A rövidlátás során bizonyára tapasztalta, hogy a testmagasság növekedéséhez hasonló ütemben a szemüveg dioptriáját is emelni kell. Ez természetes folyamat és ez független a szemüveg viselésétől, a szemtornától. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a látóhártya milyen állapotban van - ez főleg vitamin készítményekkel lehet javítani. Emellett nagyon fontos, hogy mindig a legminimálisabb dioptria értéket kell választani - nehogy "ellustuljon" a szem, mert akkor a túlkorrigálás kicsit elkényelmesíti a szemizmokat.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. január 15., 21:20; Megválaszolva: 2011. január 19., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: