• Sötétben a fények elmosódása. Mi lehet a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Ha sötétben fényt látok, elmosódik. Például, ha a monitoron fekete alapon fehér (vagy bármilyen világos színű) szöveget kellene elolvasnom, inkább ott hagyom mert annyira zavaró. Igen, sokat használom a számítógépet, nem tudom közre játszik-e a dologban. Az utcán is kellemetlen a közlekedésben, pl. az autók fényszórója, utcai lámpák stb. Nem tudom mennyire játszik közre, de ha könyvet olvasok rendes megvilágításban, akkor egyszerűen a betűk villognak. Szemüveges vagyok, ezért évente járok szemészhez, de semmi különöset nem találtak :(. Ráadásul farkasvak is vagyok, szóval eléggé kétségbe vagyok esve :(. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Marcell.

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Nem tért ki a kérdésében, hogy rövid látó-e?, milyen mértékben?, tompa látás fennáll-e? Az ideghártya elváltozása milyen mértékű, látótér változás milyen fokú (esetleg néztek-e kontrasztérzékenységet?). Érdemes lenne kontroll vizsgálatot kérni, a dioptria erősségét ellenőrizni, esetleg a szemüveglencsén kontrasztfokozó réteget kérni a látszerésznél, az ideghártya állapota alapján rákérdezni a speciális vitamin szedésére.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. december 14., 21:39; Megválaszolva: 2010. december 20., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: