• Küzdősport szemműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Úr 6 évvel ezelőtt szürkehályogra műtötték a szememet. Most szeretnék elkzedeni valamilyen küzdősportot tanulni, de nem tudom, hogy ilyen műtét után ez lehetséges-e. Gondolok itt a szememet ért ütések következményeire. Önök mit tanácsolnak? Válaszukat előre is megköszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! Nem tért ki a levelében arra, hogy csak az egyik vagy mindkét szemét megoperálták, illetve a legfontosabbakra: mi miatt alakult ki a szürkehályog (öröklött, fiatalkori vagy sérülést, esetleg gyulladást követően alakult-e ki), komplikáció mentes volt-e a műtét és az azt követő gyógyulás. Szerencsére 6 év eltelt a műtét óta, minden tünet és panaszmentes volt ez az időszak? Érdemes lenne a műtétet végző orvossal megbeszélni, mert ideális esetben esetleg megfelelő védő felszereléssel szerintem nincs akadálya az ilyen típusú sportolásnak. Ha korábbi sérülés, komplikáció, gyulladás, ideghártya elváltozás, nagy dioptriájú fénytörési hiba esetén egyéni elbírálás alapján lehetséges csak a sport. Az ütés esetén kialakuló ideghártya leválás, sebmegnyílás, lencse luxatio (kimozdulás) stb. sokkal gyakoribb a szemmegnyitó műtéteket követően.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. december 12., 22:35; Megválaszolva: 2010. december 15., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: