• Farkasvakság?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Néhány éve vettem észre, hogy éjszakai vezetésnél a szemből elhaladó járművek elhaladása után egyre nehezebben látok újra .Az elvakító fények után csak találgatom, hogy hol van az út széle. Ha kopott az út szélét jelző fehér sáv, akkor egyáltalán nem tudom, hol megyek az autómmal. Ma már nem merek éjjel autót vezetni. Egyébként nappal, szürkületben nincs baj a látásommal. Szeretném tudni, hogy orvosolható-e a probléma, illetve, hogy mi okozza ezt a tünetet. Köszönettel:Zsolt

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A panaszok hátterében álló okot csak szemész szakorvosi műszeres vizsgálattal lehetséges megtalálni, pusztán a leírt panaszok alapján nem. Így a gyógymódot, illetve az "orvosolhatóságot" sem lehet ezek alapján javasolni. A háttérben álló ok lehet a szemlencse vagy az ideghártya elváltozása is, az előbbinél szükség esetén műtét jelentheti a megoldást, míg az utóbbinál több lépéses vizsgálat lehet szükséges amitől függ a kezelési lehetőség. Nagyon fiatal még az ilyen jellegű panaszokhoz, érdemes feltétlenül kivizsgáltatni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. december 07., 21:44; Megválaszolva: 2010. december 15., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: