• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kislányom 4,5 hónapos. Marcus Gunn szindrómája van. Szemész tanácsára szemtapaszt használunk. Kérdésem pszichológiai jellegű. Remélhetőleg a tapasz segíteni fog. Ha netalán mégsem, akkor műtéti megoldás is létezik. Azt szeretném kérdezni, hogy kislányom mennyi idős korától okozhat neki ez a szemprobléma komplexusokat? Ehhez szeretném igazítani a műtét időpontját, amit szeretnék minél későbbre tenni, reménykedve a spontán gyógyulásban. Viszont azt sem szeretném, hogy emiatt csúfolják a társai. Tanácsát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a szem témában

        Tisztelt kérdező! Véleményem szerint minden kis apróság teljesen más, egyéni, így szerintem nincs kimondott szabály kit, mikor, hogy kell kezelni a komplexus megelőzésére. Néha a gyerekben csak a környezete hatására kezd kialakulni annak az érzése, hogy valahogy más, különböző a többiektől. Szerető, elfogadó környezet nagyon sokat segít abban, hogy a kicsi ne is vegyen szinte semmit észre a problémából. Egyébként annyira picurka még, hogy ilyenkor szinte nem is lehet előre jóslásokban bocsátkozni a tünetek alakulását illetően. A gyerkőcök nagyon gyakran képesek "csodákra".


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. december 02., 18:40; Megválaszolva: 2010. december 08., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: