• Zöldhályog, rövidlátás, cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 éves korom óta lágy kontaktlencsét viselek, ezek-8,5 és -6,5 dioptriásak. Komputeres szemvizsgálaton 21 és 22 T értéket mértek, és kontrollvizsgálatra az SZTK-ba küldtek. Tegnap voltam, a mért érték 23 és 24 volt. A doktornő további vizsgálatokra a kórházba küldött, de csak 2011. januárra van időpontom. Diagnózisként ez szerepel a tegnapi vizsgálati eredményemen: obs.ad.gl.; myopia mai gr.o.u.; és diaba mell A januárban esedékes vizsgálatok: LT és pachymetrias. A doktornő azt mondta, hogy ezen vizsgálatok után szemcseppes kezelés következhet. Kérdésem: mit jelentenek a diagnózisban szereplő kifejezések, miből állnak a fenti vizsgálatok, illetve, ha szemcseppel kell kezelni, hordhatok-e majd kontaktlencsét.

        WEBBeteg szakértő válasza a zöldhályog témában

        Tisztelt kérdező! Az első diagnózis a zöldhályog gyanú, nagyfokú rövidlátás, cukorbetegség. A szemnyomás ellenőrzése, ultrahangos tengelyhossz, szaruhártya vastagság, csarnokzug vizsgálata stb. A szemcseppes kezelés az első kezelési lehetősége a zöldhályognak. A szemcsepp nem alkalmazható akkor amikor a szemen van a kontaktlencse. Külön tekintettel kell lenni a kontaktlencse viselésére - a cseppet a kontaktlencse behelyezése előtte és utána, adott idővel kell alkalmazni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 23., 18:54; Megválaszolva: 2010. november 24., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: