• Zöldhályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Apukámnak lézeres kivizsgálás után zöldhályogot diagnosztizáltak a szem egy kis részén. Lehetséges-e, hogy ez a saját észrevétele alapján javul. Kb 1 éve egy füstös huzatos helyiségben volt, és reggelre azt vette észre, hogy csölátása van. Ez már másnapra javult valamit, de azért elment az orvoshoz, aki szemcsöppeket írt fel. Kapott szemnyomásra is cseppeket, de csak azért, hogy a neurológiai kivizsgálásnál kizárják a szemnyomást. Ezt nem használta, és a neurológiai kivizsgálásra sem ment el, mivel a szeme javult. 90%-ra rendbe jött. Most egy kivizsgálás folyamán vették észre,(szemmel nem látható, csak lézerrel) a hályogot. Apukám reménykedik, hogy elmúlik. Mit tanácsol, a kezelésre. Gyógyítható, vagy megállítható a folyamat? Esetleg van rá mütéti megoldás? Félek hogy megvakul. Válaszukat elöre is köszönöm. Tisztelettel

        Dr. Papp Júlia válasza a zöldhályog témában

        Tisztelt kérdező! A szemen jelentkező hályog - akár a szemlencse elszürkülése miatti szürkehályogról - akár a magas szemnyomás miatti zöld hályogról van szó általában hosszú kezelést igénylő tartós betegség. A szürkehályog esetén műtét az igazi megoldás, egyéb kezelés maximum lassíthatja a kialakulás sebességét, de az eredmény kétséges. A zöldhályog esetén nagyon fontos a pontos kivizsgálás, a zöldhályog típusának azonosítása és az ennek megfelelő szemcseppes kezelés. A zöldhályog típusának ismeretében a szemnyomás csökkentésére már a szemcsepp mellett elérhető a különböző lézeres bevatkozás, vagy műtét is.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. november 13., 21:14; Megválaszolva: 2010. november 21., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: