• Szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szombat este bowlingozni voltam, ahol cigizni is lehetett. Ki volt fesve a szemem, azokkal a termékekel, amiket már jó ideje hasnálok!késő ese elkezdett zavarni a szemfesték, úgy éreztem azonnal le kell mosnom!kicsit mintha csípett volna!hazaérve le is mostam és már akkor piros volt és ekezdett bedagadni...vasárnap reggelre már nagyon fel volt dagadva!sok kálcium tablettát ittam, mert a gyógyszertárban azt mondták, hogyvalószínűleg alergia miatt van ez!hétfőre el is múlt a duzzanat, viszont most nagyon ki van száradva a szemhéjam...és hámlik is!nem gennyedzik, nem fáj, nem viszket, csak egyszerűen száraz és hámlik! lehetséges az, hogy alergiás leszek olyan szemfestékekere, amiket már régóta használok?lehet a cigifüstnek is köze ehhez?kenjem a szemhéjaat valamilyen krmmel hogy nelegyen száraz, vagy eben az esetben jobb ha egyenlőre semmit sem kenek rá? Válaszát kösönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemszárazság témában

        Tisztelt kérdező! Allergia gyanú esetén nem javasolnám azonnal új készítmények kipróbálását. A száraz bőr amúgy is sokkal sérülékenyebb, érzékenyebb a külső behatásokkal szemben. Néhány napig hagynám megnyugodni, smink, krém, lemosás nélkül. ha megmaradnak a tünetek érdemes szakembernek megmutatni, ahol a műszerekkel az allergiás hátterét ki lehet zárni. Ezt követően fokozatosan térnék vissza a kozmetikumokhoz, kezdetben tartósítószer és színezék mentes hidratálókhoz, majd fokozatosan a korábban is használt dekor kozmetikumokhoz.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. november 03., 14:03; Megválaszolva: 2010. november 06., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: