• Szaruhártya gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Ma voltam szemésznél, aki ezt írta a diagnózisba: Myopia min gr, ou. v sü:1,0/1,0 RL :Bo-n cornea hámja borzolt, nem festődik, hátlap tiszta, csarnok, iris rendben. Kl. viselés szüneteltetése. Panasz esetén szakorvosi vizsg. Szeretném kérdezni, hogy ez mit is jelent pontosan? Azt mondta kontaktlencsétől kaptam szaruhártya gyulladást, és hogy nem kell kezelni, csak hordjak szemüveget... Rendben van ez így, vagy vizsgáltassam meg mással is? Nem lehet komolyabb baj belőle, ha nem kezelik? A betegségnek számomra csak annyi érzékelhető tünete volt, hogy néha néhány pillanatra kicsit homályosabb lett a látásom, de ez pár pislogás után helyreállt! Köszönettel: B. Klára

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti kérdés témában

        Tisztelt kérdező! A kontaktlencse mechanikus irritációja miatt vált a hám borzolttá. Szerencsére nem festődik, ami azt jelenti nincs jelentős hámsérülés, hámhiány. Ilyen esetben valóba a kontaktlencse viselés szüneteltetése a megoldás, amíg a hám meg nem erősödik. Ha már teljesen regenerálódott akkor lehet majd a kontaktlencsét újra viselni- különösen figyelni a szavatosságra és a hordási időre! Kitartást és gyógyulást kívánok!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. október 28., 11:57; Megválaszolva: 2010. november 01., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: