• Könnyes szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. doktor Nö/Úr! Mindkét szemem könnyezik az orvos a következőt állapitotta meg: Mko-on könnytömlő nem fecskendezhető át, sem felső, sem alsó könnyponton keresztül, folyadék tisztán ürül vissza. Javaslat: Orr-Fül-Gége A FOG vizsgálat: Anamnézis: 1 éve rendszeresen könnyezik mindkét szeme.Időnként arcán is megjelenik könny.Szemészeten nem tudták a könnycsatornákat átmosni, FOG vizsgálatát kérik. Orrdugulás, orrfolyás, orrviszketés , szaglászavara nincs. Korábban arcüreggyulladása nem volt. Arcsérülése nem volt korábban. Status: Mko. kevés cerumen, eltávolítás szívással. Mko. ép hallójárat, ép dobhártya. Légtartó dobüregek. Hallás : 1m Sb 1m Hangvilla : Weber végtelen C1 és C3 : + R +Szabad, váladékmentes orrjáratok. Pantocain-Naphasolin tampon után orrendoscopia : balra deviált septum. Szabad orrjáratok. Alsó orrjáratokban kóros nem látható. Polypus, kóros duzzanat, váladék nem látható. Kp. vérbő garatképletek. Kp. nagy tonsillák. Orrgarat szabad. Hypopharyngo- laryngoscopia : Nyelvgyök szabad.Epiglottis ép. Hangszalagok vizenyősek, finoman erezettek.Mindkét gégefél jól mozog. Nyakon megnagyobbodott nyirokcsomó nem tapintható. Arcüreg UH: mko. légtartó arcüreg. Kérdésem a következő: Jól tudom-e hogy a problémát mütéttel lehet megoldani? Ha igen , hogyan történik a mütét? Mivel azt hallottam, hogy elég problémás. Gyors válaszuket elöre is köszönöm. Tisztelewttel: Fazekas Pál

        Dr. Papp Júlia válasza a könnyezés témában

        Tisztelt kérdező! Valóban műtéttel lehetséges a megoldás, mely történhet a hagyományos ("csontablakos") módszerrel és lézeres beavatkozással is. A kiválasztandó műtéti típus a pontos elzáródási helytől és az egyéni anatómiai viszonyoktól, lehetőségektől is függ. Érdemes alaposan körbejárni a megoldási lehetőségeket.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. október 20., 16:27; Megválaszolva: 2010. október 26., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: