• Szemészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni, hogy 30 éves vagyok lehet-e ezen a csökken látásomon segíteni? A szemész ezt állapította meg: SÜ:0,5 Dcyl.90 fok/+1,0 Dsph. 0.dex.:-0,5 Dcyl. 180fok=1,0 0.sin.: 0,01 ünj Rendel Távoli: -0,5 dcyl. 180fok plan. PD:65mm Válaszát köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A csökkent látás okát nem írta le a kérdésében: fejlődési eltérés, szürkehályog, sérülés, hegesedés stb. esetleg ami a leggyakoribb tompa látás (kancsalítás miatt pl.) A szemészeti betegségtől függ mi lehet a kezelés. Sajnos, ha tompa látásról van szó az ennyi idősen már általában nem javítható.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. október 14., 09:44; Megválaszolva: 2010. október 18., 08:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: