• Szemárpa utáni dagadás és szemviszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Körülbelül másfél évvel ezelőtt árpát diagnosztizáltak a jobb szemem alsó szemhéján. Antibiotikumos kenőcsöt és szemcseppet kaptam, amitől rendbe is jött. Pár hónap múlva a bal szememen is árpa nőtt/most a fölső szemhéj alatt. Ez is rendbejött, a két hetes kezelésnek köszönhetően, de azóta is minden reggelre bedagad a felső szemhéjam, de a reggeli órák közben lehúzódik a dagadás és marad a ráncos, megereszkedett felső szemhéj és az egész napos szemviszketés. Visszamentem a szemészetre, ahol parafint kaptam a ráncos, száraz szemhéjra.Nem segített. Voltam a bőrgyógyászaton is, ahol allergiára kaptam szemcseppet, és kenőcsöt a bőr szárazságára. Ez sem segít, és már egy éve küzdök vele. Hová forduljak? A jobb szemem teljesen rendben van. Kérem szíves véleményét mi lehet a probléma? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a árpa témában

        Tisztelt kérdező! Műszeres vizsgálat nélkül csak a leírásra támaszkodva nagyon nehéz megválaszolni a kérdését. Érdemes lenne megpróbálni mind tartósítószer, mind illatanyagmentes hidratáló krémet. (Lehet, hogy furcsa ötletnek tűnik, de a csecsemők fürdetőkréme vetődött fel bennem. ung. hydrophilicum nonionicum. Természetesen nagyon figyelni kell arra, hogy a szemrésbe és a szemhéj szélére ne kerüljön.) Előfordulhat ugyanakkor, hogy a szemhéj finom bőre nem tud megfelelően regenerálódni és ilyenkor végső esetben esetleg szemhéjplasztika jöhet szóba.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 06., 12:11; Megválaszolva: 2010. október 07., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: