• Látászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 22 éves egyetemista vagyok. 11 éves korom óta vagyok szemüveges, most -4-es dioptriás szemüvegem van. Kb. egy fél éve tapasztaltam először, hogy erősebb fény esetén, főként fehér szín látásakor mintha valami elúszna a szemem előtt. Ezt eleinte csak a bal szememnél tapasztaltam, most mintha mindkét szememnél látnám és egyre gyakrabban. A kérdésem az lenne, hogy ezzel mindenféleképpen szükséges orvoshoz fordulnom, vagy csak a túlterheltség az oka? Válaszát előre is köszönöm! Sz. Bitti

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A szemüvege miatt egyébként is félévente illetve évente érdemes szemészeti kontroll vizsgálaton részt venni. Csak a leírásra támaszkodva a tünetek nem utalnak sürgős szemészeti problémára. DE! ha korábban ilyen irányban egyszer sem volt kivizsgálva, legalább egyszer érdemes a szemészeti szakrendelést felkeresni a panaszt megemlítve. A panaszok hátterében ugyanis egészen hétköznapi üvegtesti homályok is állhatnak, de ritkán egyéb gyulladásos stb. folyamatok is előfordulhatnak.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. október 02., 22:30; Megválaszolva: 2010. október 07., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: