• Szembetegség: milyen vizsgálatra menjek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő 7 hónapja tart a szem panaszom (192 centi magas 19 éves 60 kiló vagyok vérnyomásom rendben van) Zöldséget nem eszek táplálkozásom eggyoldalú 7 hónapja kezdődött hogy szemem elött villódzó foltok jelentek meg, apró kis bogarak amik össze vissza cikáznak. Továbbá szemem minden reggel amikor felkelek rettenetesen ki van száradva és nagyon fényérzékeny lett. Minden nap végére a szemem "elfárad" látásom távolra homályossá válik és csak másnap javul meg mire szemem "pihent" lesz feles szemüveget kaptam (távol látásra) ezen kívül szemem ha egyszinü sima felületet nézek (pl fehér falat) elveszti a térlátását (tehát nem tudom megmondani hogy 30-80 centi / 1.5 méterre van e tölem pl a plafon) 7 hónap óta egy pillanatra sem szüntek meg tüneteim 2szer voltam már kivizsgáláson ahol a következő leletet kaptam: T.é : 16-14Hgmm. Látótér : l/4: 40 és 70fok közötti határok l/2: 30-40 fokon l/1:10fokon Bal.o az ellenoldalihoz képest minimálisan nagyobb vakfolt pupilla reakc. rendben gyulladás festődés nincs. siccas conj. LIPCOF 2, csökkent BUT. Schirmer:3-3 törőközegek : Cat. átvil : tiszta lencsék Üvegtest :mko. néhány pontszerü mobilis borusság. szemfenék 90D: erek aránya lefutása rendben ÉP maculatáj. Dg: amarurosis fugax. conj sicca ou. csináltak még ezen felül egy látótér vizsgálatot az eredménye átlagos volt (kicsit rosszabb mint 1 átlagos emberé de türhetö) További vizsgálatot nem javasoltak ezért már csak maszekhoz mehetek és az a kérdésem lenne (mivel problémám továbbra is fennál SŐT fokozódik a villódzás intenzitása) hogy milyen müszeres vizsgálatra kéne mennem ami esettleg segithet a bajom kimutatásában esettleg lehet e más oka? menjek e el egy komplett kivizsgálásra (vérvétel stb) válaszát előre is köszönöm Dávid

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti kérdés témában

        Tisztelt kérdező! A leírt szemészeti status számomra megnyugtató. Mielőtt további vizsgálatokat kérne szerintem a magasságához tartozó testsúlyt (ha nem írta el véletlenül és valóban 60 kg 192 cm-hez) és amint Ön is kiemelte az egyoldalú táplálkozást kellene a figyelem fókuszába helyezni. Szerintem első lépésként a háziorvosát kellene felkeresi, további labor vizsgálatok stb.-re lenne szükség. Ha minden rendben van, és a szemészeti panaszok ennek ellenére fennállnak akkor érdemes lenne megkontrolláltatni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 21., 12:47; Megválaszolva: 2010. szeptember 25., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: