• Vélemény a szemtréninggel kapcsolatban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr. Papp Julianna!A kislányom 2hónapos kora óta kancsal(váltva).Fél évesen szemészetre mentünk vele.Az akkori diagnózis:O.utr.:35.40fokos, alternáló, befelé térő manifeszt strabizmus.Mko.ép elülső szegment, tiszta törőközegek, jó vvfény.Fundus:ép hátsó pólus mko..Skia: jobb o.:+3,0sph, bal o.+4,0sph.(szemüveget írtak fel jobb3,5 és bal 4,0-s, és takarni kell a szemét)Időközben felmerült a műtét amire eddig nem került sor mert közben javult a bal szem fél dioptriát.Külön-külön kitűnően látja az ábrákat! Közben elkezdtük a Dr.Bates féle szemtréninget, mivel elkerülnénk a műtétet ha lehet csak akkor folyamodnánk ehhez ha nagyon muszáj..Igy 5hónapja nem hordja a szemüveget és egy hete már nem tapaszoljuk a szemét. és becsületesen mindennap csináltatjuk vele a feladatokat!A kontrollok azt bizonyítják hogy nem romlott a szeme kislányunknak, bár még javulni sem javult ehhez még idő kell.Kontrollra folyamatosan járunk mind a szemész doktorhoz mind pedig a szemtrénerhez!Kérdésem csak annyi mi a véleménye erről és van e esetleg tapasztalat a szemtréninggel kapcsolatban?Válaszát előre is köszönöm!(Azért is mertem felhozni a témát mert láttam a honlapon hogy írnak erről a szemtrénigel kapcsolatban.Bár tudom sok orvos nem ért ezzel együtt én ennek ellenére becsülöm az ő munkájukat és igyekezetüket(főleg a szemorvosunkét!) is de ugyanakkor a természetgyógyászat és ezen belül a szemtréning módszerében is hiszek!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti kérdés témában

        Tisztelt kérdező! Részemről nem zárkózom el az új álláspontoktól, a szemtréningtől. DE!! szerintem nem szabad elhanyagolni, abbahagyni a "hagyományos" módszert!! (Amint írta nagyon fontos az IS.) Fontos lenne tisztázni, hogy kislánya szívesen hordta a szemüvegét? Lehet, hogy kontrolláltatni kellene a dioptria értéket, de nem tartom valószínűnek, hogy teljesen kinőtte volna a szemüvegét. A szemüveget elvéve a kislány szemizmait folyamatos extra munkára kényszerítjük, amely fáradásos fejfájást, a kancsalság szög fokozódását okozhatja. Ha mindkét szemmel jól látja az ábrákat, akkor feltételezem 100%-os a látása, de még a tompalátás veszélye miatt érdemes lenne legalább részlegesen a szemtakarást megtartani. A szemtrénertől pontosan rá kellene kérdezni ezekre a tényekre és KOMBINÁLNI kellene a két módszert! Nemcsak a javulás, de a látásromlás sem jelentkezik hirtelen rövid idő alatt ezért legyünk nagyon óvatosak a módszerek eredményességének megítélésében. Nagyon jó egészséget kívánok a kislányának!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. szeptember 21., 11:19; Megválaszolva: 2010. szeptember 26., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: