• Fekete foltok a szemben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Nő! Lányom egyik szemére kancsal ,több szemorcosnál voltunk ,és végül is mindenki más dioptriás szemüveget irt fel ...végül egyikkel se látott a gyerek ,csak homályosan .... pár honapja viszket az a szeme ,és 3-4 fekete pici folt jelent meg a fehér részben .. ez jelent valamit ? időpontunk csak október végére van ,nagyon aggodom...kérem segítsen !!! Üdvözlettel .Éva

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! A kancsalság esetén nagyon nehéz a megfelelő szemüveg kiválasztása. A leírásból úgy tűnik - "egyikkel se látott, csak homályosan" - tompalátó is a kislány szeme. A tompalátás esetén, amíg nem tanul meg a szeme látni, nehezen érzi a szemüveg lencsék közti különbséget. Arra nem tért ki, hogy szemtakarás szükséges-e a szemüveg mellett. Más jellegű probléma a szemviszketés, mely leggyakrabban a kötőhártya gyulladás - azon belül is az allergiás jellegű gyulladás - jellegzetes tünete lehet. Akut gyulladásos tünetekről - fájdalom, könnyezés, pirosság, irritáció, romló látás nem számolt be. Az apró fekete foltokat figyelni kell - gyakran az erek átlépésénél jelentkező normális jelenségről van szó. A számukat, elhelyezkedésüket, színűket, szélüket kell megfigyelni nyomon követni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 19., 18:30; Megválaszolva: 2010. szeptember 25., 09:36

        Tudjon meg többet: szemészet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Lányunknak, az 1 éves rutin szemvizsgálaton azt állapították meg, hogy szemüvegre van szüksége. Ennek oka, a 2 szem közötti magas dioptria különbség. +2 / +4 dioptriájú szemüveget kapott. Azt a tájékoztatést kaptuk,...