• Látóideg gyulladásra jó valamilyen diéta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Papp Júlia Doktor nö ! Látóideg gyulladás érte a jobb szemem, Aug.közepén. Kb. 2 hét multán derült ki hogy ez a gond. Infuziós és gyógyszeres kezelést kaptam 1 hétig a Kórház Idegosztályán,majd hazaengedtek, közölték, számítsak hónapokig tartó regenerálódási folyamatra. Gyógyszert nem írtak fel. Kérem ajáljon nekem ha van nem vényköteles vitamint, étrendkiegészítót, ami segítené a gyógyulást. Estleg az étrendemet változtassam meg és egyek valamiböl többet vagy éppen ellenkezöleg , ne fogyasszak most bizonyos ételeket?? Köszöm elöre is a válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a látóideg témában

        Tisztelt kérdező! A bizonyos látóideg gyulladások önmaguktól is regenerálódnak. Az intenzív, nagy dózisú gyulladáscsökkentő infúziós kezelést nem feltétlenül szükséges tartós szisztémás gyógyszeres kezelés. Ami az étrend kiegészítőket illeti, a lutein tartalmú készítmények segíthetnek a látóhártya regenerálódásában. Nagyon fontos még a B vitamint tartalmazó készítmények, az idegek "ellenálló képességének" fokozására. Ezen túl pedig figyelni kell a látáspanaszokat és már kis fokú romlás, a gyulladás visszatérésének legapróbb jele esetén fel kell keresni a szemészeti szakrendelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 19., 10:42; Megválaszolva: 2010. szeptember 25., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: