• Krónikus , tartós szemgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. M. Laura vagyok,Dombóváron élek, van egy 1 éves kisfiam. a következő lenne a Problémám. 13 éves korom óta, állandó szemgyulladásom van Pl : Szivárvány hártya gyulladás,Kötőhártya Gyulladás, stb... ! És Állandó kezelésre járok, tőlünk 60 KM-re! Végülis azt szeretném megtudni Öntől, hogy a betegségem miatt,lehetséges-e Járulékot kapni. És nagyon szépen megköszönném magának ha erre kapnék Pontos választ. Még egyet szeretnék mondani , hogy egy Igazolást kaptam a fő orvos úrtól ( Dr V. O.) ő részletesen le irta a betegségem, de a családkisegitő ( tanácsnál ) elutasitottak. kérem mielőbbi válaszát Tisztelettel : M. Laura

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! A betegség miatt járó támogatások a látószervi károsodás mértékétől függenek. A látószervi károsodás a látásélesség, a látótér illetve egyéb paraméterek határozzák meg(speciális szemmozgászavar stb.) A kérdésében nem tért ki a pontos látásélességre (végig olvassa-e a táblát, szükséges-e szemüveg stb.), mely ebből a szempontból nélkülözhetetlen adat. Azt tudnia kell, hogy fogyatékossági támogatást csak nagyon súlyos látószervi károsodás esetén kaphat. A társadalombiztosítás bizonyos mértékben jelen helyzetben is több oldalról támogatja a gyógykezelést: az orvosi vizsgálatok, az útiköltség térítés és adott gyógyszerek árából bizonyos mérséklés. Gépjárműhöz vagy tömegközlekedéshez való útiköltséges utalvány. (A családorvostól megigényelt útiköltséges papír formájában, melyet a szemészeti szakrendelésen leigazolnak.)


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. szeptember 16., 21:05; Megválaszolva: 2010. szeptember 18., 07:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: