• Zavaros látás, számítógép okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utóbbi hónapokban azt vettem észre, hogy félhomálbyan a falra nézve vagy felnézve az égre elég zavaros a látásom ilyen "zizis", mintha szemcsés lenne a kép. Elég sok időt töltök a képernyő előtt szemüvegem pedig 9 hónapja lett cserélve egy jóval erősebbre, rövidlátó vagyok. Mi lehet ennek az oka?

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A " szemcsés" képnek több oka is lehet. A legegyszerűbb az üvegtesti homályok megjelenése - ami rövidlátóknál fiatalabb korban is elképzelhető, mint az átlagos populációban. Ugyanakkor az üvegtesti elváltozások egy résznek a hátterében gyulladásos folyamatok is állhatnak, amit csak műszeres vizsgálattal lehet egyértelműen megítélni. Emellett a "zizis" kép hátterében enyhe ideghártya elváltozás is állhat, aminek kizárásához feltétlenül szükséges a műszeres vizsgálat. Érdemes lenne tehát időpontot kérni a szemészeti szakrendelésen.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 11., 11:52; Megválaszolva: 2010. szeptember 17., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: