• Fényszűrő szemüveg használata hasznos lehet-e TV nézéskor ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mindkét szememen szürkehályog műtétet hajtottak végre, látásom jó távolra, csak olvasó szemüveg szükséges. Sokat viszket a szemem, a legkülönbözőbb patikai szemcseppek sem használnak (szemszárazság ellenei és allergiára való egyaránt kipróbálva) Hallottam egy rokonomtól, hogy ő napszemüvegben néz TV-t. Nekem autóvezetéshez van teljes sötétségü napszemüvegem és csak felhős égbolthoz a legkisebb százalékban sötétitett fényszürő szemüvegem, természetesen 0 dioptriával. kÉRDÉSESEM: a halvány sötétségü fényszűrőszemüveget használjam-e TV nézéshez is, segítene-e az a problémámon?

        Dr. Papp Júlia válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! A fényvédő szemüveglencse nyugtatja, védi a szemet, kontrasztfokozó hatásával kényelmesebbé teheti a TV nézését. Nyugodtan használhatja. A szemszáradás ellen annyiban használ, hogy a huzat a szél kevésbé érinti a szem felszínét.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. szeptember 07., 10:18; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: