• Karikás szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Korábban már kérdeztem Önöktől,de egy egészen más témában szeretném a segítségét kérni! Mondjuk némi képpen kapcsolódik a történet. A bal felső 2.és3. fogam között volt egy cuszta,amit június 26-án meg is műtöttek. Az érzéstelenítés során a teljes bal oldali arcom teljesen elzsibbadt,ami nem is volt baj,mert jól elérzéstelenítettek. A műtét utáni harmadik napon teljesen belilult a szemem alatt és fel is dagadt az arcom,ami érthető egy műtét után. Nem is aggódtam,de azóta eltelt egy hónap már,és a bal szemem alatt megmaradt egy karika,ami nagyon zavar,,és nem tudom miért alakulhatott ki,és nem tudom azt sem,hogy tudnám ezt kezelni. Kérem szíves tanácsát,és véleményét,mitől lehet a karika a szemem alatt(műtét és érzéstelenítő miatt?!?) Köszönöm segítségét!

        Dr. Papp Júlia válasza a karikás szem témában

        Tisztelt kérdező! Bár csak a leírásra támaszkodhatom, de valószínűleg a szem körüli kis ér megpattanásából, bevérzésből maradhatott a karika. A bevérzések felszívódása nagy egyéni különbségeket mutathat, az idő függ a vérzés kiterjedésétől, mennyiségétől stb. Ha egyáltalán nem csökken a mérete, nem színeződik el, nem kezd el felszívódni érdemes lenne esetleg szemészeten megmutatni. Ha nagy a kiterjedése, akkor egyéb vizsgálatok is szükségesek lehetnek.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 12:14; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 16:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: