• Szemduzzanat, szemallergia három évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv 3 éve a kislányomon augusztus közepétől fura szemallergia jön elő, főleg a jobb szemére ha olyan "fertőzött" helyen jár a jobb szeme feldagad a szemgolyó külső része is. Kérem írja le hogy ebben az időszakban mire lehet allergiás és mivel kezelhetnénk. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Műszeres vizsgálat nélkül "vakon" kezelést javasolni nem szerencsés dolog. Mindenképpen műszeres szemészeti és majd a megfelelő allergén mentes időben allergológiai kivizsgálás javasolt. Addig allergia ellenes szerekkel (szemcsepp vagy gyógyszer) nem jó a teszt hiteles eredményét megzavarni. Ugyanis amint biztos ismert is nem csak a különböző növények és azok virágai, termései válthatnak ki tüneteket hanem por, poratka stb. is. Ideiglenesen az intenzív allergiás tünetekre (ha valóban "csak" allergia áll a háttérben) érdemes műkönnyeket és recept nélkül is kapható allergia ellenes szemcseppet kipróbálni (pl. Allergodil)


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 23., 17:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: