• Látás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! Egy fél éve vettem észre hogy látásom kis mértékben szellemképes. Ha letakarom egyik szemem akkor is érzékelhető. Ezeket a panaszokat közelre egyáltalán nem érzékelem, minél távolabbra nézek annál zavaróbb, főleg éjszaka, nappal csak nehezen vagy egyáltalán nem észrevehető. Szemüvegem -2,5/-2,25 dioptriás. Tegnap jártam szemészete, ahol nem találtak eltérést, esetleg a szem elfáradását okolták. Egy éve készült Koponya Mr nem mutatott kóros eltérést. Okozhat ilyen panaszokat idegrendszeri betegség vagy valamilyen vérellátási zavar?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a látászavar témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel a panasza szemészeti eredetű. Agyi kórfolyamatnak nem ez a jellemző tünete, ha a látórendszer érintett. Esetleg a szemizmok gyengeségével járó neurológiai betegségek okozhatnak szellemképes látást. Ophtalmopathia vagy myasthenia irányába kellene vizsgálatokat végezni. Szükséges lenne általános labor, endokrinológiai vizsgálat, EMG vizsgálat. Beszélje meg ezt kezelő orvosával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 19., 09:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 16:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: