• White dot syndrome

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Papp Júlia! Köszönöm válaszát, amelyet csak most tudtam elolvasni. Sajnos hosszas vizsgálódást követően white dotot diagnosztizáltak nálam(először annyira rosszak voltak a leleteim, hogy CNV-re gyanakodtak). Az egyik foltom pont az éles látás központjában van, azt mondják örökre megmarad a folt, mert ezen a helyen a hegek nehezen gyógyulnak. Ön mit gondol, nincs valami műtét, lézeres kezelés vagy bármi egyéb, ami javulást okozna? Tudom ez egy olyan betegség, amit 1984-ben fedeztek fel. Ön szerint a jövőben nem várható az orvostudományban valami előrelépés a gyógyítás tekintetében?Gondoltam a látás tréningre és az akupunktúrára is. Üdvözlettel: Vivien

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Igazából gyors áttekintést követően sajnos több helyen abba ütköztem, hogy nincs elérhető kezelése. Ugyanakkor, ha arra gondolunk, hogy bizonyos műtéti technikák, adott típusú lézerkezelések csak az utóbbi években, évtizedekben fejlődtek ki, váltak elfogadottá. A jövőt illetően sajnos nem tudok jóslásokba bocsátkozni. Az olyan készítmények, kezelések, amelyek a szem keringését, a sejtek regenerálódását elősegíti érdemes megpróbálni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 12:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: