• Bandzsítás - neurologiai okok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Asszony/Úr! Egy hete lettem rá figyelmes, hogy amennyiben fejem egyenes tartása mellett balra nézek a szemem sarkába, a jobb oldali szemem felefelé elmozdul (bandzsítok). Amennyiben ebben a helyzetben a bal szememet letakarom akkor visszaáll a helyére. A másik iránybe elnézve semmi probléma nincsen. Sem kettős sem homályos látás, sem látás romlást nem észlelek. Nincsenek zsibbadásos, sem pedig fejfájásos túneteim. Voltam szemésznél aki azt mondta, hogy ennek az oka a szemforgató ideg esetleges gyulladása, ami kis méreténél fogva nem diagnosztizálható. A probléma sajnos még mindig fentáll és szeretnék rá magyarázatot találni. Lehet ez valami komolyabb dolog előfutára vagy csak a stresszes életemből fakadó idegrendszeri válasz? Mi lehet az oka egy ilyen panasznak? Milyen vizsgálatokat javasolnak? Segítségüket előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes lenne a szemmozgások kontroll szemészeti vizsgálatát kérni, különös tekintettel a kettőskép elemzésre (Hess függöny), térlátás, rejtett kancsalság stb. A gyulladás gyanúja esetén esetleg MRI vizsgálat elvégzését illetve egyéb labor vagy műszeres vizsgálatot lehetne megfontolni. Ha a gyulladás igazolódik, gyulladás csökkentő kezelés elindítását lehetne mérlegelni. Ezeken túl neurológiai ill. neuroophthalmológiai vizsgálat jöhet még szóba.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. augusztus 16., 15:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: