• Szem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Szeretném megkérdezni hogyan javitható a szemem mert erős szemüvegre van szükségerm.Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Rövid tömör kérdésére, nehéz válaszolni. A szemüveg alternatívájára kíváncsi, egyéb korrekciós lehetőségek érdeklik? Ebben az esetben feltétlenül tudni kell a pontos dioptria értéket,a szemüveg típusát, a fénytörési hiba jellegét. 12 éves korban még a lézeres beavatkozás túl korai - "visszaromolhat a szem", újra szemüveg szükséges és akkor már újabb beavatkozás nagyon nehezen, esetleg egyáltalán nem kivitelezhető. Esetleg a kontaktlencse viselés jöhet szóba. DE! a kontaktlencse viselése nagy felelősség, meg kell tanulni pontosan a biztonságos használatát, a viselés veszélyeit, alaposan oda kell figyelni a legapróbb gyulladásos jelekre is.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 15:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: