• Homályos látás 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Papp Julianna, szemész doktornő! Apró tanácsot szeretnék kérni. Kerékpározás közben szokott homályos vagy dupla látás előfordulni. A vizsgálatok alapján szemszárazságom van. Gépjármű vezetése közben ez a tünet nem fordul elő. Az alábbi szemcseppeket alkalmaztam : Visine Classic, Humalac B, Tears Naturale, CalenduVis. Sajnos a helyzet változatlan. Az iránt érdeklődnék, hogy milyen lehetőség mutatkozna eme tünet csökkentésére? Válaszát köszönettel, Zsolesz. Tisztelt kérdező! A kerékpározás alatt a szemfelszínen lévő könny könnyebben párolog, hamarabb felszakad. Valóban műkönny használata, valamint a megfelelő szemüveg viselése segíthet. A tartós extrém izom igénybevétel - leszegett fej mellett tartósan figyelni az utat - szintén fáraszthatja a szemet. A fáradó szemizmok miatt jelentkezhet kettős kép. Meg kell próbálni változtatni a fejtartáson. Tisztelt Doktornő! Olyan kéréssel fordulnék önhöz a fent említett témakörben, hogy tudna-e konkrét receptre vagy nem receptre kapható műkönnyet javasolni, az eset mérséklésére? Válaszát köszönöm. Zsolesz

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A száraz szem kezelése legtöbbször teljesen egyedi - kinél kinél más-más készítmény, vagy készítmény kombinációja válik be. Sajnos a ki kell tapasztalni. Érdemes a gélszerű készítményeket is megpróbálni: Systane, Vidisic, Oftagél, stb. Ezen túl cseppek: Dacrolux, Optive, Refresh stb. Emellett a rendszeres kerékpározáshoz érdemes a biciklis szemüveget is megpróbálni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 21:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 19:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: