• Sárgás folt a szemben.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A következő problémával fordulnék önhöz. Szemészeti vizsgálaton voltam, és a doktornő felfedezett a szememben, mégpedig a maculán egy sárgás foltot.Nem is látni minden lámpával, ő is csak egy vöröses- rózsaszínes lámpával látta meg a többivel nem. Szóval, ha világos felületet nézek, főként pislogásnál látok egy fura szürkés foltot, amire nem tudok ránézni, mert elugrik mindig.Gondolom a folt okozhatja. Ez van a leletre írva: MAC.:Jo.durv.eltérés nélkül Bo.temp.alsó szélénél pici sárgás deg. folt, oedaema nincs.Felírtak Voltaren OPTHA szemcseppet, amit kb 1 hétig használtam.3 hónap múlva kell visszamennem. Kérdezném, hogy magától spontán tényleg gyógyul-e, nem kéne valami kezelés?A szemcsepptől nem lett változás.Azt mondták, hogy a stressztől van, ami valóban igaz, nagyon stresszes életet élek.Azt mondták a szemészeten, hogy ha nem múlik akkor elküldenek érfestésre.....Mik az esélyek?? Gyakran gyógyul magától? Amúgy annyira nem zavaró.Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a szem eltérése témában

        Tisztelt kérdező! Hasonló megoldási utat választanék én is. A nem szteroid gyulladáscsökkentő szemcsepp használata és a tudatos odafigyelés a stressz csökkentésére, mellett érdemes lenne az érfestéses vizsgálatot elvégeztetni mely a folyamat jellegéről nyújtana egyértelmű tájékoztatást. Ezt megelőzően nem invazív vizsgálati módszerként esetleg szóba jöhet az OCT,mely a látóhártya keresztmetszetét készíti el betekintést nyújtva a szerkezetébe - segítségével könnyen lehet követni a folyamatot. Ezek az elváltozások néha különösebb tünet nélkül, ártalmatlanul is jelen lehetnek a látóhártyán évtizedekig, változatlan stádiumban.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. július 27., 11:20; Megválaszolva: 2010. július 28., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: