• Helyre jön e a szemem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt szakértők! legutóbb is megírtam már hogy a szememmel van baj vagyis még mindig. most már biztos hogy a szemem a régen fennáló vegetatív idegrendszer zavarainak az áldozata, eddig gyomor és emésztőszervi bajokat okozott többnyire, de volt hát. derék fejfájásom is.tulajdonképpen szedek gyógyszert (rivotril, velaxin)de ezek leggfeljebb arra jók hogy az állapotom ne romoljon tovább. a szemembe érzek:: szúró érzést, szemszárazságot. könnyezést, viszkető vagy kissé égető érzést. vagy esetleg homályos látást. rövid időn belül már 2szer voltam szem orvosnál., de sajnos nemtaláltak semmit, csak a drága szemcseppet írták fel, ami semmit nem ért vagy csak átmenetileg csökkenteete a panaszaimat. most vsint használok de szinte alig használ valamit, mint írtam most már 100 százalék hogy a szememet is elérte ez a betegség. sokszor ugyérzem mintha össze húzna az ereket a szemembe, de lehet hogy csak úgy érzem, meg ha kicsit megdörzsölöm még fáj is,ha egy kicsit maszírozom akkor is érzem hogy valami nincs rendben , és érzem mikor a gyomrom dolgozik, és akkor a szemem is rosszabb, persze ha üres akkor sem sokkal jobb. arra kérem önöket hogy írják meg hogy mi erre a legjobb megoldás, mert én már a teljes gyógyulásban nem bízok.válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos én is csak a műszeres vizsgálatra tudnék támaszkodni - ami szerencsére Önnél negatív eredménnyel zárult, azaz szervi eltérést nem találtak a szemeinél. A szemszáradásos panaszokat valóban csak enyhíteni lehet a műkönny készítményekkel, melyek nem gyógyszerek a szó hagyományos értelmében (tehát nem fogják meggyógyítani a szemszáradást), hanem pótszerek. Azaz pótolják a hiányzó könnymennyiséget, megszüntetve átmenetileg a panaszokat. Érdemes több félét is kipróbálni és megtapasztalni, hogy az Ön szeménél milyen csepp (esetleg csepp és szemgél kombinációja) válik be leginkább.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. július 27., 00:38; Megválaszolva: 2010. július 28., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: