• Szembetegség: fennálló probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Elnézést, hogy megint írok, de az előzőben mindent leírtam csak azt nem, hogy bár a vizsgálat szerint tökéletes szemeim vannak, a probléma még mindig fennáll, csak az oka nincs meg. Érkezett:2010-07-22 16:24:10 Tisztelt Szakértő! Már írtam egyszer ezzel a problémával (a kérdés aljára bemásoltam). Csak most mentem el szemészhez a problémámmal, de azt mondta, hogy tökéletes szemeim vannak és nem érti, hogy mitől lehet ez a jelenség. Mit tehetnék még? Esetleg tudna ajánlani valami szemcseppet vagy valamit amitől megoldódhat a dolog? Előre is köszönöm! Szemprobléma Érkezett:2010-02-27 20:46:17 Tisztelt Doktorúr/nő! Nekem az lenne a problémám, hogy a fényes tárgyakból (pl este utcai lámpa), főleg ha egy monitoron látom (pl flmfelirat) többet látok. Fölötte és alatta is látok egyet-egyet halványan. Néha mellette is. Ez normális vagy forduljak orvoshoz? Fél éve voltam orvosnál és azt mondta semmi baja. De akkor nem ezzel a problémával voltam csak általános kivizsgáláson. Válasz:2010-03-02 15:23:49 Tisztelt kérdező! Érdemes lenne kontroll szemészeti vizsgálatot kérni, hiszen fél év alatt sok minden megváltozhatott a szemészeti statusban. A kettőzöttség, eltolódott árnyékok látása fényforrások körül többféle szemészeti betegségben jelentkezhet - egészen banális könnyfilm egyenetlenségtől a súlyosabb zöldhályogig. Dr. Papp Júlia, szemész Válasz:2010-07-25 18:58:43 Tisztelt kérdező! Ha a műszeres szemészeti szakorvosi vizsgálat mindent rendben talált, akkor elegendő fél évente kontrollálni a szemet, egyéb teendőt nem igényel. Dr. Papp Julianna, szemész

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Nem részletezte pontosan, hogy milyen vizsgálatokat végeztek el a szemészeti vizsgálat során - fénytörés mérése, maximális korrekció felpróbálása, szemszárazság vizsgálata, szemnyomásmérés stb. Ha mindezek teljesen rendben vannak, akkor sajnos nincs több ötletem, vajon mi lehet a probléma hátterében.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 25., 21:16; Megválaszolva: 2010. július 31., 08:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: