• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt címzett! Az évek folyamán sokat számítógépeztem aminek következtében folyamatosan vörösek voltak a szemeim, tavaly a szemészeten kaptam cseppeket amitől a szemem nem tisztult és vérvétellel történő allergia vizsgálaton is voltam, negatív lett. Kb: 2 hete nem számítógépezem, mert viszketett és csípet a szemem, a szemészeten Emadine és Tobradex szemcseppet kaptam ettől a szemem többnyire kitisztult, tüneteim csökkentek, az orvos allergiára gyanakszik. Érdeklődnék, hogy időben meddig kell csepegtetni ??? Már csak néha viszket a szemem. Reménykedhetem, hogy még fehér lesz a szemfehérjém és végleg eltűnik a gyulladás. Köszönettel!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A gyulladás teljes megszűntééig érdemes a kezelést folytatni. Ha valóban igazolódik az allergiás eredet, akkor az sajnos folyamatos, kitartó kezelést igényel - legyen az akár szemcsepp, akár gyógyszeres allergia ellenes kezelés. Emellett természetesen a folyamatos intenzív számítógépezés, a szem erőltetése, kiszáradása a meglévő alapbetegséget csak fokozza, a tüneteket rontja!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010. július 14., 17:06; Megválaszolva: 2010. július 15., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: