• kontaklencsétől ájulás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők!

        Régóta szeretnék kontaklencsét egy ingyenes próba alkalmával ki is próbáltam kb 2 éve. De mikor ki kellett volna vennem elájultam. A doktornő vette ki mikor összeszedtem magam.

        Ma ismét felkészülve a legroszabbra belevágtam mondván hogy nekem kell a lencse.

        A probalencsét először a doktornő tette fel (3. probálkozásra). Csak a bal szembe némi furcsa idegen test érzés után láttam egy szemmel. fél perc után mikor mondta hogy felteszi a másikat furcsa érzés jött és elkezdett verni a víz majd a szokásos hányinger és a nyitott szem ellenére semmit nem láttam egyik szemmel se. Hidegvízet inni, tarkót hüteni, fejet lehajtani, elfehéredés. Aztán jobban lettem a doktornő kihalászta úgy éreztem soha többet. Hazaértem és csak dühöt érzek és azon gondolkodok hogy rendelek neten és majd maganak nyugott körülmények közt ha kell órák alatt begyakorlom.

        Nem vagyok ájulós fajta (nagyin ritkán fordul elő életembe talán 3-4X)

        24éves vagyok és tisztába vagyok a kockázatokkal , meghát ez csak egy lencse ki is lehet "mosni". Mindezek ellenére bármit is tud ajánlani?

        A műtéten is gondolkodok de ott is lenycsét tesznek fel...

        Nemtudom hogy csak valami rossz trauma miatt vagy magától a kontaklencsétől történik ez.

        Hipnoterápián is gondolkodok...

        Mindekinek lencséje van körülöttem.

         

        Válaszát előre is köszönöm: Simon Gergely

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a ájulás, kontaktlencse témában

        Tisztelt kérdező! Kicsit meglepődtem a vázolt problémán. A szaruhártyán jól illeszkedő kontaktlencsétől szisztémás tünetek, ájulás, rosszullét nem szokott bekövetkezni. Elképzelhető, hogy a doktornő úgy illesztette be a lencsét, hogy közben a fejet hátra kellett hajtani és ilyenkor a nyak két oldalán futó "bolygóideg" miatt reflexesen alakulhat ki az ájulás stb. Az otthoni lencsepróbálgatástól, főleg első alkalommal nagyon óvnám. Részben az ájulás veszélye miatt is, de felvetődik a szaruhártya sérülése, a lencse beszorulása a kötőhártya áthajlásba amit csak a szemhéjak kifordítása után műszeres ellenőrzés mellett lehet biztonságosan eltávolítani. A javaslatom az lenne, hogy ellenőrzött körülmények között, tehát orvosi felügyelet mellett, de saját magának próbálja meg behelyezni a lencsét. Így nem szükséges hátra hajtania a fejét, elvileg nem nyúlik meg ez az ideg, de ott van közelben a segítség ha szükség lenne rá. Esetleg a rendeléstől függetlenül félre vonulva, ha zavarja mások figyelése. Ha ez sem megy végképp akkor esetleg érzéstelenítő szemcsepp segítségével elzsibbasztott szembe kellene megpróbálni a lencsét felilleszteni, természetesen az érzéstelenítő hatás beállta után műkönny cseppel az érzéstelenítő anyagát ki kellene mosni. Az érzéstelenítő hatás elmúltával meg lehet figyelni, hogy önmagában a kontaktlencse milyen hatást gyakorol Önre és a szemére.



        Kérdés: 2010-06-15 10:52:59; Megválaszolva: 2010. június 15., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: