• Látászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Nő/Úr! Kb. 4 napja jelentkezett a következő panaszom: a bal szemem alsó sarkában folyamatosan van egy homályos folt, mintha a napba néztem volna vagy erős fénybe. Lágy kontaklencsét hordok 10 éve, eddig semmilyen panaszom sem volt. A munkám miatt 8 órát ülök a sz.gép előtt, szabdidőmben gyöngyöt fűzök. Mostanában sokat idegeskedek, stresszelek is. Lehetnek ezek az okai vagy szervi betegség áll mögötte? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A hirtelen megjelenő, stabil, nem úszkáló homályos folt hátterében az ideghártya vizenyője illetve egyéb eltérései is állhatnak (számos egyéb ok mellett). A látóhártya vizenyőjének egyik típusának speciálisan a stresszteli életmód, krítikus élethelyzet (gyász, munkahely változás stb.) a "kiváltója". Természetesen, amint elmítettem más is lehet a háttérben. Az ok kidertése csak műszeres vizsgálattal lehetséges. Érdemes tehát egy szemészeti szakrendelést felkeresni a további teendők eldöntésére.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-12 09:27:02; Megválaszolva: 2010. június 12., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: