• 'A 'Prizmás szemüveg' kérdésre adott válasszal kapcsolatban:' kérdésre adott válasszal kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Ismét egy kérdéssel zavarnám, és ígérem többet ilyet nem teszek. De nagyon bizonytalan vagyok, és nagyon nem tudom mi a jó.

        Tehát: korábban 2x írtam Önnek, amire nagyon jó választ kaptam, amit ismételten köszönök. Azóta volt egy kontroll vizsgálat, ahol megtudtam, hogy valóban kettős látásom van. De sajnos ezt a prizmás szemüveget nem vagyok képes megszokni. Biciklizni például egyáltalán nem tudok vele, meg táncolni se (elszédülök).

        A neten olvastam, hogy a kettős látás ellen jó az, ha az egyik szemem letakarom, én ezt kipróbáltam (szemüveg nélkül). És azt vettem észre, hogy így sokkal jobban érzem magam. Például tovább tudok este tanulni, ismerősökkel elmenni szórakozni, számítógép előtt úlni. Tudom, hogy az én koromban már nem fog ez javítani semmit (több cikkben olvastam, hogy a szem takarása 10 éves korig használ), de kérdezem, hogy ez árthat-e valamit? Én most úgy érzem, hogy 2 hét folyamatos takarás után mintha kicseréltek volna.

         

        Andi

         

        WEBBeteg szakértő válasza a kettős látás témában

        Kedves Andi!

        Nyugodtan kérdezzen a továbbiakban is, ha vmi felmerül Önben, engem ez nem zavar, ez a dolgom.

        Ha eltakarja az egyik szemét, akkor azzal kikapcsolja a látásból a szemet, ezért nem is láthat kettőt. Természetes, hogy így megszűnnek a panaszok, ezért jobban is érezheti magát, ez azonban hosszútávon nem megoldás. Nem lehet folyamatosan eltakarnia a szemét.

        Pontosan tudni kellene a kettőslátásának okát, akkor többet tudnék segíteni. Kérem, nézze meg a korábbi parpírjait amiket kapott, és írja meg a kórelőzményét.

        Várom jelentkezését!

         



        Kérdés: 2010-06-10 09:34:54; Megválaszolva: 2010. június 10., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: