• Kisgyermeknél kötőhártya bevérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr szeretném segítségét kérni abban, hogy mennyi idő után tűnik el kisfiam kötőhártya bevérzése, amit a szem ütése hatására alakult. Esetleg szükséges-e kezelni? Igaz nem marad meg szemén és ennek elmúlása mennyi idő. Kell aggódni annak kialakulásáért? Válaszát nagyon köszönöm. Tisztelettel Bacsó Rita

        WEBBeteg szakértő válasza a szem bevérzése témában

        Tisztelt kérdező! A kötőhártya bevérzés általában valóban nem igényel speciális kezelést - c vitamin, (Rutascorbin) stb. gyorsíthatja a természetes folyamatot. Ha nincs egyéb belgyógyászati (pl. véralvadási) betegség a háttérben kb. 1-2 hét alatt nyomtalanul felszívódik. A folyamat persze függ a vérzés kiterjedésétől, mértékétől. A gyerekek néha megtréfálják a "tudományt" és nagyon szép, gyors gyógyulást is tudnak mutatni. Ugyanakkor nagyon fontos lenne az ütés, sérülés típusától függetlenül megmutatni szemészeti szakrendelésen mert a tompa ütődés nemcsak a szem felszínes részén okozhat elváltozást hanem a mélyebb részeken is. Az ideghártyán is kialakulhat bevérzés, vizenyő stb., az üvegtestbe vagy a csarnokba is betörhet minimális szivárgó vérzés.


        Dr. Pintér Olivér
        urológus

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-06-08 14:20:58; Megválaszolva: 2010. június 08., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: