• Zöldhályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Nő/Úr!

        Ha valakinél kimutatják a zöldhályogot akkor az mindenféle képpen megvakul?! Vagy estleg élete végéig kezelik, de lát?! Köszönöm a választ fontos lenne!

        WEBBeteg szakértő válasza a zöldhályog témában

        Tisztelt kérdező! A gyógyításban ritkán lehet ilyen egyértelmű törvényszerűségeket kijelenteni: mindenképpen megvakul vagy élete végéig lát-e? A zöldhályoggal kapcsolatban a jelenlegi álláspont, hogy a kezelés célja a látást és az életminőséget a lehető legjobban megőrízzük. Megfelelő kezeléssel, ellenőrző vizsgálatokon (látótér, szemnyomás kontroll, szemfenéki vizsgálat stb.) való részvétellel van lehetőség a látás megőrzésére - természetesen sajnos egyéb szemészeti betegség miatt ebben az esetben is romolhat a látás. A zöldhályog (egyes típusok kivételével) nem "kinőhető" betegség, tehát általában életre szóló kezelésre szorulnak a páciensek.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-01 16:46:07; Megválaszolva: 2010. június 01., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: