• Szemfenék vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni szemfenék vizsgálatot csak a szem szétcsepegtetésével lehet végezni?Gyermekemmel vizsgálatra kéne mennunk de borzasztoan fél,amiert utána elmosodottan fog látni.Mennyi ideig tart ez az állapot kb.?A választ köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemfenék témában

        Tisztelt kérdező! Gyerekeknél sajnos csak a pupilla tágítással végzett vizsgálat során lehet pontos, megbízható eredményeket kapni. A pupilla tágítás során a csepptől valóban homályos a látás, bizonytalan a mozgás, a szem fényérzékennyé válik. Az alapos cseppentés miatt - ami elengedhetetlen - néhány napig valóban homályos a látás. De emellett is mehet iskolába. Segíthet a napszemüveg, a fényérzékenységen. Nagyon fontos ezen túl, hogy mindkét szembe kell a pupilla tágító szemcseppet cseppenteni. Újabb nézetek szerint elegendő a vizsgálat előtti napon legalább 5x és a vizsgálat napján közvetlenül a vizsgálat előtt mindkét szembe cseppenteni alaposan (akár több cseppet is). Érdemes lenne telefonon a vizsgálatot végző szakrendelőt erről megkérdezni.


        Kérdés: 2010-05-27 15:25:47; Megválaszolva: 2010. május 27., 15:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: