• Szürkehályog műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő Úrhölgy! Tisztelt Doktor Úr ! 2010.május 05-én a jobb szememen szürkehályog műtétet és műanyag lencse beültetést végeztek, mert már majdnem vak voltam.A bal szememen is érzékelhető, a Doktor Úr szerint Augusztus-Szeptemberben meg kell azt is operálni.A műtét után csodálatossan látok, az olvasás egy élmény, távolba minden borotva éles. A kérdésem a következő:A kontroll vizsgálaton megkérdeztem az orvosomat, hogy jobb oldalon a térlátásban, időnként egy sötét vonalat érzékelek/nem mindig/a pupillatágitás után a doktor úr azt mondta, hogy a lencse a hején van, egy kis vizenyőt lát a műtéti vágásnál, de ez el fog múlni.Jelenleg napi ötször TobraDex szemcseppet használok.Kérdésem, hogy ez a kissé zavaró érzés tényleg elmúlik-e ? Válaszát előre is köszönöm ! Tisztelettel:Simon Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! Ha a szaruhártya sebének vizenyője okozza a szürkés homályos sávot, az valóban el fog múlni a seb regenerálódásával szinkron. A sebszéleket általában a sebzárás céljából feltétlenül oedemásítani kell, mert így fekszenek össze pontosan és ellenállóan a sebszélek varrat nélkül. Egyénenként változó a regenerálódás mértéke, üteme - gyakran néhány hetet is igénybe vehet. A vizsgálati leírásból az tűnik ki számomra, hogy a lencse a helyén van. Hasonló panaszokat a kimozdult lencse széli peremének a zavaró hatása is okozhatna még.



        Kérdés: 2010-05-27 14:57:29; Megválaszolva: 2010. május 27., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: