• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Webdoktor!

        Évek óta(leginkább tavasztól-őszig)járok szemészetre.Mindkét szemem piros,gyulladt,időnként fáj,időnként ki van száradva,reggelre összeragad,fehér-sárgás váladék ürül belőle.Kezeltek már bakt.gyulladással(Rifampycin),allergiával(Garasone),kötőhártyagyulladással,vírusos gyulladással,herpessel.Kaptam AB-os szemcseppeket,kaptam Voltarent,műkönnyek széles,és mindig a legújabb választékát,Virolex szemkenőcsöt,és az előbb említett Garasone,ill. Rifampycin cseppeket.Úgy érzem,és azt hiszem,joggal,ez mind csak kísérletezés.Egyik szemcsepp nem használ,próbáljuk ki a másikat,a harmadikat....majd megszünt a könnytermelésem,most jöhet a műkönny..Kellemetlen,fáj,és mindig el kell mondanom:nem sírtam,másnapos sem vagyok...csak fáj a szemem.2 kérdésem lenne:-Tud nekem segíteni?-Fertőző-e?(Van egy 2 éves kisfiam)Válaszát előre is köszönöm!!!!Tisztelettel:K. Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a szemgyulladás témában

        Tisztelt kérdező! A leírásból kitűnik, hogy a panaszai főleg az év adott szakaszára jellemzőek. Ez a szezonalitás bennem az allergiás kötőhártya gyulladás lehetőségét veti fel elsősorban. Fontos lenne allergológiai kivizsgálás, mely a pontos allergén felderítésére, ezen túlmenően pedig a megfelelő gyógyszeres kezelés kiválasztására adna lehetőséget. A szájon át szedett allergia ellenes gyógyszer lehetőségét érdemes mérlegelni, mert amint írta a kötőhártyája nagyon érzékeny a helyileg alkalmazott szemészeti készítmények iránt és csökkent könnytermeléssel, irritációval reagál. A könnycseppek között nem említette a kimonottan allergia ellenes készítményeket - amelyeket valóban meg kell tapasztalni, hogy kinek melyik a legideálisabb akárcsak a műkönny készítmények esetén. Emellett a fájdalom és pirosság miatt érdemes lenne a szemnyomást is ellenőrízni (zöldhályog gyanú), valamint belgyógyászatilag kizárni a pajzsmirigy betegséget (laborvizsgálat, ultrahang stb.) és egyéb hormonális statuszt is ellenőrízni. A fertőzés kérdésenek eldöntésére javasolt esetleg a kötőhártya váladékából tenyésztést végeztetni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-13 18:00:34; Megválaszolva: 2010. május 13., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: