• szürkehályog mütét utáni panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Édesanyámat kb. 7 hete operálták szürkehályogra. Beültettek a szemébe egy

        lencsét.Azóta a látása valamivel jobb lett, de az első perctől kezdve miután a kötést

        levették a szeméről  uszkáló lebegő homályok zavarják igen nagy mértékben a

        látását. Két alkakommal lézeres vizsgálaton is volt, de ez sem segitett.

        Kérdédem.: Hogy lehet ezt megszüntetni, kihez fordulhat aki ért is ennek az

        orvoslásához. Várom megtisztelő válaszát.

        Bótáné

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! A szürkehályog műtét után jelentkező lebegő homályoknak több oka is lehet.  A leggyakoribb az üvegtesti homályok miatt jelentkező panasz. Ebben az esetben az életkorral együtt járó természetes üvegtest töredezettség, úszkáló homályok már a műtét előtt is jelen voltak, de a szemlencse szürkesége, a szürkehályog miatt a beteg azt nem észlelte. (Hasonlattal élve: "A szürkehályog okozta homály, köd miatt nem látta az erdő. Műtét után, mikor felszállt a köd, a hirtelen megjelenő (korábban is ott lévő) fák szembetűnővé, nagyon zavaróvá váltak.") A homályok igazából csak nagy kockázatú,"komoly" műtéttel csökkenthetők. A mennyiségük növekedése vitaminokkal, nyomelemekkel, bő folyadék bevitellel mrsékelhető. További okok lehetnek még a gyulldásos sejtek, kötegek vagy a lencsetok maradványának részei is. Ezeket ugyanakkor más tünetek is kísérhetik - megfelelő gyulladáscsökkentő kezelés hatásos lehet ilyen esetekben.



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-07 14:05:37; Megválaszolva: 2010. április 07., 14:05

        Tudjon meg többet: szürkehályog
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jo napot kívánok! A következő lenne a problémám...fél évvel ezelőtt volt egy autobalesetem, amiben beszakadt a fejem és azota kettős látásom van...a neurologus azt mondta hogy várjunk fél évet, mert addig helyre jöhet, na most ez...