• szemhéj duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt  Doktor Úr  Nő.

        Elnézést a zavarásért de szeretném megkérdezni mitől lehet,hogy a szemhéjjam bevan

        dagadva és felfelé nézésnél mintha rálógna a szememre .Nagyon zavar ez a dolog .

        köszönöm a válaszát előre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéj duzzanat témában

        Tisztelt kérdező!  A szemhéj duzzanata kialakulhat vizenyő és gyulladás miatt is. A vizenyőt szisztémás, az egész szervezetet érintő betegségek (vesebetegség, pajzsmirigy eltérés stb.) vagy helyi betegség állhat (pl. allergiás jellegű elváltozás). Ha a duzzadt szemhéj gyulladt is, akkor egyéb tünetek is jelentkezhetnek: fájdalom, meleg tapintat, lüktetés, nyomás érzékenység. Első lépésben érdemes lenne szemészeti szakrendelést felkeresni és kizárni a szemészeti helyi okokat. Ezt követően, ha szükséges a további okokat megvizsgálni, szükség esetén belgyógyászati kivizsgálás, labor vizsgálat stb. is szóba jöhet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-03-12 11:22:39; Megválaszolva: 2010. március 12., 11:22

        Tudjon meg többet: szemhéj duzzanat

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kislányom 11 éves.Egy éve a szemészeten megállapítottak, hogy enyhén rövidlátó, jobb szemén -0.25 dioptria volt. Felírtak szemüveget, hogy igény szerint viselje. Nem hordta, mert nem érezte szükségét...Most, egy év múlva már 1.5...
        Színtévesztésre van valami gyógymód, vitamin, mûtét vagy bármi megoldás?
        Kedves Doktor Úr! Pár éve volt PRK-s látásjavító műtétem, ahol megállapították, hogy az egyik szememen V-VII ó-ig csigamászás degeneráció látható, egyebekben ép. Azóta nem vizsgálták a szemfenekem. Egy ilyen elváltozással lehet...