• Szürke hályog, sárgafolt és...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. Szemüveges, -2.5 dioptria mindkét szemre.Már tavaly nyár óta ködösen látok a bal szememmel. 2009 decemberében vizsgálták  meg a szememet a Tömő utcai ambulancián és többek között a következőket írták a kezelőlapra:  o.d. : ép státusz. o.sin. halvány első segmens, lencsében fokozott hátsókérgi homály és maghomály, retina: minimális epiretinaális membrán látható VÉL:Cat incip, ERM o.sin. Diagnózis : Sárgafolt és hátsó pólus sorvadás.  Az orvos megkérdezte, hogy érte e valamilyen fizikai sérülés a szememet illetve hogy szedtem e szteroidokat. Nem történt fizikai sérülés,  gyógyszereket nem szedtem, meg ha lehet kerülöm is - válaszoltam. Cukros sem vagyok. Nincsenek hiánybetegségeim, az átlagosnál szerintem egészségesebben táplálkozok. Én a dohányzást kérdeztem tőle, de azt mondta hogy biztos nem attól van, bár ajánlja a leszokást mivel nem tesz jót a makulának sem. Azóta már le is tettem. Az orvos azt is mondta, hogy ne reménykedjek a javulásban, arra viszont hogy milyen ütemben fog romlani ő sem tudott válaszolni. Időszakosan ill. panasz estén kontrollt javasolt. A bal szemem ha nem is napról napra de azért csak romlik. Sajnos a sok beteg miatt nem tudtam eleget beszéni a doktorral, így én a következőket kérdezném Öntől: 1. fog betegsége kiváltó ok lehet ilyen szembetegségnél? 2. Idegesség, stressz lehet e  oka  ilyen szemproblémának? 3. A bal szemem pupillája szemmel láthatóan nagyobb mint a jobb szememé. Következménye ez a betegségemnek? 4. Az interneten nagyon sok gyógyszerrel/gyógyhatású készítménnyel találkozni amiket szürkehályogra és makula degenerációra is javasolnak pl. Ocuvite Lutein, Lookseen, Bilutin Forte, Bilace,  Aloe Activator (szemcsepp amiről azt is irták, hogy visszájára fordítja szürkehályogot), Ginkgo Biloba. Ezek érnek is valamit vagy csak felesleges pénzkidobás? 5.Ön szerint lehet e lassítani, megállítani esetleg a visszájára lehet e állítani a látás romlását? Ha igen ahoz mit kell tennem? 6.Találkozott e már a munkája során, vagy tud e olyan hitelesnek mondható esetet, amikor a szürkehályog műtét nélkul elmúlt. Köszönöm a segítségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező!









        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-18 21:17:54; Megválaszolva: 2010. február 18., 21:17

        Tudjon meg többet: szemészeti probléma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kb. 3 hónapja a bal szemem nagyon viszketett és én addig dörzsöltem, amig el nem múlt.Másnap nagyon fájt,csúnyán bevörösödött. A szemorvos Dg:conj.sicca o.u. Állapított meg és antibiotikum cseppet írt fel. Elhasználtam az összes...
        Tiszteletem! Pár hete vibrál a bal szemem. Pedig azzal csak passzívan nézek. Szemüveges vagyok. Sokat vagyok számítógép előtt a munkahelyemen és otthon is. Éjszakai műszakban dolgozok. Vettem műkönnyet is de nem nagyon használ. Mit...
        Tisztelt Doktornő! Multifokális kontaktlencsém van, mindkét szemen azonos dioptria értékkel. Érdekelne, hogy ebben az esetben van-e jelentősége a domináns szem meghatározásának? Válaszát előre is köszönöm.
        Tisztelt Doktor nő ! 2,5 éve jött először ki a bal szememen árpa. Az itteni orvos párra kötést rakott a szememre. Az árpa akkor elmúlt de folyamatosan vissza-vissza tért/tér. 1,5 évvel ezelőtt megműtötték azonban a műtét után újra...
        Jonapot kivánok doktornô.Nekem az lenne a problémám hogy 5 éves kislányom megvan fázva egy picikét de a ball szeme allandoan kônnyezik. -néha szur neki is de gondolom azért mert állandoan babrálja=Mitôl lehet neki ez?kôszônôm válaszát.
        Kedves Webdoktor! Friss szemüveges vagyok, korábban még soha nem volt rá szükségem. Jobb szemem -1es, bal -2es lett (némi korrigációval, az optikus "vett is le belőle", arra való tekintettel, hogy szokatlan volt, beleszédültem kipróbálásnál,...
        Egy ideje a bal szememen fekete gombostű fejnyi folt jelenik meg, mintha egy bogár repülne el a szemem előtt Ezt megelőzőően az orvosi vizsgálatok kódjai.H5310 szubjektív látászavarok H1780 egyéb szaruhártya hegek homályok H5300 Látáshiány...
        Kedves Doktornő! Mindkét szememet megműtötték szürkehályoggal, de a bal szememmel azóta is nehézségeim vannak, a jobb szememmel semmi gond nem volt a műtét után, és távolra szép tisztán látok vele (olvasni, illetve közelre...
        Kedves doktor úr/nö! 29 éves vagyok.nincs semmilyen tartós betegségem. időközönként vibráló fénylátásom van.mely változó idő múlva magától elmúlik.hol hosszabb hol rövidebb intervallumokban. borzasztóan zavar ,mert ilyenkor...
        Tisztelt Dr.Nő! Édesanyámnak ez év májusában volt az egyik szemére szürkehályogműtéte. Abban reménykedtünk, hogy a műtéttel javulni fog a látása, de sajnos ez nem következett be. Műtét után minden előírást betartottunk, nem emelt,...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy családi ünnepségen az unokatestvérem fényképezett és megígérte, hogy kijavítgatja a képeken a hibákat, aztán átküldi mindenkinek. Én azzal az üzenettel kaptam meg a fotókat, hogy ne haragudjak, velem nem...
        A kérdésem: Száraz szemre milyen szemcsepp ajánlott? Hosszú távon a száraz szem okozhat-e szemkárosodást? Köszönöm
        Tisztelt Szemész Orvos! Már gyermek korom óta egy csomó van az alsó szemhéjam alatt. Mindig azt mondták rá, hogy nem kell törődni vele. Most egy éve elkezdett nőni és felhúzódni a szemgolyómra is. A szemészeteken 2 hónapos várólista van,...
        Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! 56 éves férfi vagyok, és sajnos már szükségessé vált a szürkehályog műtétem, mivel romló látásom a munkám megfelelő szintű ellátását veszélyeztette. A műtétet el is végezték és nyolc nap...
        Tisztelt doktornő! Édesapámnak szürkehályog műtétje volt májusban majd a másik szemét augusztusban műtötték.A műtét után jól lát.A műtétek után Tobradex szemcseppet kellett csepegtetni.Miután abbahagyta a csepegtetést,begyulladt a...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr, tegnap vettem kézhez életem első kontaktlencséjét, nagyon örültem neki, elégedett voltam vele, semmilyen panaszt nem okozott. Ma azonban kétségeim támadtak a lencse viselésével kapcsolatban, miután átolvastam a...
        Kedves Doktornő! Egy hónapja műtötték a szememet lézeres úton, retinaleválás miatt. Azóta már voltam kontrollon, ahol mindent rendben találtak. Viszont úszkáló foltok, és több apró pontot még mindig észlelek a látásomban. Ez így marad...
        Kb.1 éve a következő jelenség fordul elő időnként velem. Minden előzetes jel nélkül (semmi hirtelen mozdulat,stb.) A szemem két oldalán hirtelen fényes, karikák, pici csillagok, vibráció fal szerűen, eddig csak igen ritkán fordult elő....
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz. Két hete elmentem szemészetre szemgyulladás gyanúja miatt. Mivel már kb 15 éve nem jártam ott, rögtön el is végeztek több vizsgálatot. A szemnyomás az egyik szememen 19 a...
        Kontaktlencse használó vagyok. 3hete a szemem begyulladt és a jobb oldali szemem szivárványhártya felső részén 3 kisebb halvány fehér folt jelent meg. Szemorvos azt mondta, hogy ezek hályogok és Tobradex szemcseppet, kenőcsöt írt fel rá....