• Szürke hályog, sárgafolt és...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. Szemüveges, -2.5 dioptria mindkét szemre.Már tavaly nyár óta ködösen látok a bal szememmel. 2009 decemberében vizsgálták  meg a szememet a Tömő utcai ambulancián és többek között a következőket írták a kezelőlapra:  o.d. : ép státusz. o.sin. halvány első segmens, lencsében fokozott hátsókérgi homály és maghomály, retina: minimális epiretinaális membrán látható VÉL:Cat incip, ERM o.sin. Diagnózis : Sárgafolt és hátsó pólus sorvadás.  Az orvos megkérdezte, hogy érte e valamilyen fizikai sérülés a szememet illetve hogy szedtem e szteroidokat. Nem történt fizikai sérülés,  gyógyszereket nem szedtem, meg ha lehet kerülöm is - válaszoltam. Cukros sem vagyok. Nincsenek hiánybetegségeim, az átlagosnál szerintem egészségesebben táplálkozok. Én a dohányzást kérdeztem tőle, de azt mondta hogy biztos nem attól van, bár ajánlja a leszokást mivel nem tesz jót a makulának sem. Azóta már le is tettem. Az orvos azt is mondta, hogy ne reménykedjek a javulásban, arra viszont hogy milyen ütemben fog romlani ő sem tudott válaszolni. Időszakosan ill. panasz estén kontrollt javasolt. A bal szemem ha nem is napról napra de azért csak romlik. Sajnos a sok beteg miatt nem tudtam eleget beszéni a doktorral, így én a következőket kérdezném Öntől: 1. fog betegsége kiváltó ok lehet ilyen szembetegségnél? 2. Idegesség, stressz lehet e  oka  ilyen szemproblémának? 3. A bal szemem pupillája szemmel láthatóan nagyobb mint a jobb szememé. Következménye ez a betegségemnek? 4. Az interneten nagyon sok gyógyszerrel/gyógyhatású készítménnyel találkozni amiket szürkehályogra és makula degenerációra is javasolnak pl. Ocuvite Lutein, Lookseen, Bilutin Forte, Bilace,  Aloe Activator (szemcsepp amiről azt is irták, hogy visszájára fordítja szürkehályogot), Ginkgo Biloba. Ezek érnek is valamit vagy csak felesleges pénzkidobás? 5.Ön szerint lehet e lassítani, megállítani esetleg a visszájára lehet e állítani a látás romlását? Ha igen ahoz mit kell tennem? 6.Találkozott e már a munkája során, vagy tud e olyan hitelesnek mondható esetet, amikor a szürkehályog műtét nélkul elmúlt. Köszönöm a segítségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező!









        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-18 21:17:54; Megválaszolva: 2010. február 18., 21:17

        Tudjon meg többet: szemészeti probléma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Nov. 2. hetén felírva: +0.5 dcyl 85° (domináns szem) +1.0 dcyl 80° Az előző szemüveg, amit még több éve vettünk: mindkét lencse +0.5, az egyik 70°, a másik 75°.(Elsőnek a 70°volt megadva) Ősszel az egy hónapig...
        mütét után 14 nappal véletlenül bele dörzsöltem. nem tudom hogy amiatt vagynem 19 naptól a köztes látásom elkezdett romlani csak olvasó szeműveggel látom a monitort,előtte láttam szemüvegnélkül akár 1,5 méterről,este olyan mintha...
        Tisztelt Doktornő! Lézerkezelést követően nem maradt dioptria a szemeimen, viszont mindkettővel csak nagyjából 80%-osan látok, a maradék 20% állítólag nem korrigálható. Korábban szemüveggel sem láttam 100%-osan. A szemorvos megfogalmazása...
        dr.nő baloldali szemhéj cisztára műtötek fél éve, semmi baj nem volt eddig. pár napja vaku vilanásokat látok és a job oldalon kialakult, megin valami jelenleg németben vagyok. el mentem orvosi ügyeletre és azt monták menjek haza és pihentesem,...
        Tisztelt Doktornő! A bal szemem problémája miatt 2013-ban OCT vizsgálaton vettem részt, melynek eredménye a következő: Mko.jó jelerősség.j.o. ép retinaszerkezet. B.o. a fovealis kimélyülés elsimult, a retina felszínén magas refl.lemez. CMV:...
        Jó napot! A kislányomnak írtak fel szemüveget még 2 éves kora előtt ezekkel az adatokkal jobb: Sph -0,5 Cyl +1,0 teng. 90° bal: Sph -0,5 Cyl +1,5 teng. 100° PD:48. Most 2,5 éves, újra bemérték a szemét, de most géppel is. Új lencsét írtak...
        Első körben fordultam már szakorvoshoz szem panaszommal! Ami érdekes és ritka panasz szerintem! Mert nem találta el a terápiát! Tünet: A szememben idegen érzésem van és nem is tévedek mert ha papírzsepivel a belső sarokba nyulva és óvatosan...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz! Teljesen tanácstalan vagyok és kétségbe vagyok esve. Két hete voltam szemészeti kivizsgáláson glaukóma gyanújával. Sajnos beigazolódott, hogy az van és túl is estem mindkét...
        Tisztelt Doktornő! Problémám a következő: szemhéjam belső részén, alul kis fehér kiütések jelentek meg, kb fél éve. Nagyságra mint a cukorszem, kicsit kitüremkednek. Csak éjjel zavar, mivel mikor lecsukom a szemem szúr. Nem tudom...
        Tisztelt Doktornő. Mi a teendő, ha nem a megfelelő dioptriájú lencse került beültetésre. Honnan állapítható meg a vizsgálati lapról, hogy milyen dioptria szükséges. Előfordulhat-e hogy az egyik szembe 4.0-ás a másikba 28-as szükséges. A...
        Kedves Doktornő! A szemorvosom a kovetkezo adatokat adta meg a szememrol: R: SPH:-0,50 CYL:-1,50 AXIS: 95 L: SPH:-0,50 CYL:-1,50 AXIS: 85 Miert van az, hogy nem talalok -1,50 es cylindert, es ehelyett a -1,25 oset javasoljak? A tengely ha 95 vagy...
        Tisztelt doktornő! Olyan problémában kérem a válaszát, hogy pár hónapja azt tapasztalom a jobb szememben, hogy ha mozgatom, mintha valami folyadék úszna benne, olyasmi látványt nyújt, mintha egy pohár vizet kiöntene. Ezt leginkább kinti...
        Három hete jobb szemem műtötték.Diagnosis:H3330 ideghártya szakadások leválás nélkül.Foramen perif. retinae o.d., GERD. Beavatkozások: 51573 Vitrectomia, pars plana(x1) 2014.11.12.PPV+laser+levegő o.d. Háztartási munkákat(takarítás,...
        Tisztelt Doktornő! A megjelölt korú édesanyám szemei könnyeznek és váladékoznak. Gyakran össze is ragadnak. Nem tud olvasni, tv-t nézni hosszasan mert elkezdenek a szemei fájni és homályosan kezd látni. Gyakran panaszkodik, hogy összefolyik...
        Tisztelet Doktornő! 6 éves kisfiam problémájával fordulok Önhöz. Valamikor október elején észrevettük, és a kisfiunk is jelezete, hogy TV nézés közben fáj a szeme, érzékeny a fényre. A fájdalom jelentkezésekor pislog párat, de kis idő...
        T.dr/Nő! 2-éve baloldali szememet szürkehályogal műtötték,és azóta szemem mozditására kis bogárszerű dolog mászkál.Szemészeti diagnózis:Üvegtest:90D/jó vvfbal bal hátsó üt leválás.Sajnos ez állitólag nem gyógyitható. Kérdésem az...
        Kedves Doktornő! Észleltem, hogy a bal szememmel távolra (több méterrel távolabb)már nem látok élesen. Közelre tökéletesen látok a bal szememmel, a jobb szememmel pedig közelre és távolra is tökéletesen látok. Két szemmel távolra is jól...
        Üdvözlöm! Mindig tökéletes volt a látásom, de 1-2 évvel ezelőtt vettem észre először, hogy közelre már nem látok olyan jól, fél éve már csak erős hunyorítással tudok olvasni. Elmentem egy szemvizsgálatra, ahol megállapították, hogy...
        Kb. 3 hónapja a bal szemem nagyon viszketett és én addig dörzsöltem, amig el nem múlt.Másnap nagyon fájt,csúnyán bevörösödött. A szemorvos Dg:conj.sicca o.u. Állapított meg és antibiotikum cseppet írt fel. Elhasználtam az összes...
        Tiszteletem! Pár hete vibrál a bal szemem. Pedig azzal csak passzívan nézek. Szemüveges vagyok. Sokat vagyok számítógép előtt a munkahelyemen és otthon is. Éjszakai műszakban dolgozok. Vettem műkönnyet is de nem nagyon használ. Mit...