• Szürke hályog, sárgafolt és...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. Szemüveges, -2.5 dioptria mindkét szemre.Már tavaly nyár óta ködösen látok a bal szememmel. 2009 decemberében vizsgálták  meg a szememet a Tömő utcai ambulancián és többek között a következőket írták a kezelőlapra:  o.d. : ép státusz. o.sin. halvány első segmens, lencsében fokozott hátsókérgi homály és maghomály, retina: minimális epiretinaális membrán látható VÉL:Cat incip, ERM o.sin. Diagnózis : Sárgafolt és hátsó pólus sorvadás.  Az orvos megkérdezte, hogy érte e valamilyen fizikai sérülés a szememet illetve hogy szedtem e szteroidokat. Nem történt fizikai sérülés,  gyógyszereket nem szedtem, meg ha lehet kerülöm is - válaszoltam. Cukros sem vagyok. Nincsenek hiánybetegségeim, az átlagosnál szerintem egészségesebben táplálkozok. Én a dohányzást kérdeztem tőle, de azt mondta hogy biztos nem attól van, bár ajánlja a leszokást mivel nem tesz jót a makulának sem. Azóta már le is tettem. Az orvos azt is mondta, hogy ne reménykedjek a javulásban, arra viszont hogy milyen ütemben fog romlani ő sem tudott válaszolni. Időszakosan ill. panasz estén kontrollt javasolt. A bal szemem ha nem is napról napra de azért csak romlik. Sajnos a sok beteg miatt nem tudtam eleget beszéni a doktorral, így én a következőket kérdezném Öntől: 1. fog betegsége kiváltó ok lehet ilyen szembetegségnél? 2. Idegesség, stressz lehet e  oka  ilyen szemproblémának? 3. A bal szemem pupillája szemmel láthatóan nagyobb mint a jobb szememé. Következménye ez a betegségemnek? 4. Az interneten nagyon sok gyógyszerrel/gyógyhatású készítménnyel találkozni amiket szürkehályogra és makula degenerációra is javasolnak pl. Ocuvite Lutein, Lookseen, Bilutin Forte, Bilace,  Aloe Activator (szemcsepp amiről azt is irták, hogy visszájára fordítja szürkehályogot), Ginkgo Biloba. Ezek érnek is valamit vagy csak felesleges pénzkidobás? 5.Ön szerint lehet e lassítani, megállítani esetleg a visszájára lehet e állítani a látás romlását? Ha igen ahoz mit kell tennem? 6.Találkozott e már a munkája során, vagy tud e olyan hitelesnek mondható esetet, amikor a szürkehályog műtét nélkul elmúlt. Köszönöm a segítségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező!









        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-18 21:17:54; Megválaszolva: 2010. február 18., 21:17

        Tudjon meg többet: szemészeti probléma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő!A napokban szereztem tudomást arról,hogy vannak betegségek ami után adókedvezményre jogosult a beteg.Nekem 3 éves korom óta állandóan szemüveget kell viselnem.16 éves koromtól kezdve kontaktlencsét is használok.A szemüveg...
        Kedves Doktornő! A problémám kicsit összetett, és nem is nagyon új. Időszakosan előjön, aztán jobb lesz, vagyis korábban így volt. Többször voltam szemorvosnál, voltam neurológusnál, 2,5 éve csináltak EEG-t, MR-t, de mindent rendben...
        Üdv! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy ha lefekszem és még nam aludtam el kiszárad a szemem hiába csukva tartom, és ha cseppentek bele műkönnyet 10 perc múlva ugyan olyan száraz. Valamint minden ébredéskor száraz és vörös a szemem,...
        Tisztelt Doktornő! Olyan ügyben fordulok Önhöz, mely szerint gyengénlátásom születési rendellenesség. Pontosan egy hónappal előbb érkező koraszülött voltam, és az orvos születésemkor azt az információt adta édesanyámnak, hogy...
        Tisztelt Doktornő! A szemem barna színű részénél sárga színű körök vannak. Viszonylag régóta, és aggaszt, vajon ez a Kayser-Fleischer-gyűrű, vagy csak egyszerűen ilyen a szemem? Nem észlelek magamon más egyéb problémát. Képet is...
        Kisfiam 9 éves, eddig soha nem vettem észre semmiféle jelt, ami arra utalt volna, hogy nem lát jól. Tegnap kértem, olvasson el valamit a tv teletextjén, akkor vettük észre, hogy nem tudja olvasni - csak a nagybetűket. Könyvből hibátlanul olvas,...
        Üdvözlöm! Hónapok óta tartó látás zavarom van(napközben előjön a szememnél olyan,hogy fekete hajszál vonalakat látok,illetve pontokat),nem folyamatosan és fénynél,tehát sötétben nincs ilyen problémám.Ehhez társul...
        Tisztelt doktornő! Nemrégen jártam szemészetem, mert úgy éreztem, hogy romlik a látásom. Ott azt állapították meg, hogy a két szemem között eltérés mutatkozik. A bal szemem mind közelre, mind távolra jobb, az eltérés kb. 1 dioptria. A...
        Tisztelt Doktornő! 7 hónapra született koraszülöttként jöttem a világra 1988-ban (most 26 éves vagyok). Újszülöttként oxigénkezelésben részesültem, melynek során a kelleténél több oxigént kaptam - ez és a koraszülöttség ténye...
        Tisztelt Doktornő! Szemeimen azt vettem észre,hogy a hajszálerek ezüst színűek és a szmefehérjén is ezüstös elszíneződések találhatóak,ez mi jelent,és a szembogaram kisebb mint a másik szememnél ez mitől lehet? Előre is köszönöm a...
        Tisztelt Doktorno! Azt szeretnem megkerdezni ontol,hogy akinek magas a szemnyomasa (50 koruli,tulsulyos,dohanyzo,alkalmi italozo holgy) annak jelent-e kozkazatot az egeszsegere az,ha evente maximum 4-5 alkalommal motoros fukaszat kell hasznaljon a...
        Kedves Doktor nő. Van egy 6 éves fiam, akinél tavaly októberben tompalátást és pozitiv dioptriát(bal szem 7, jobb 4) állapitottak meg. Hordunk állandóan szemüveget és takarjuk a gyengébb szemet 4 napig, majd 2 napig a másikat és 1 nap...
        Tisztelt Doktornő! Kb 2 hete érzem hogy a bal szemem bal alsó része önkéntelenül remegni kezd, néztem a tükörben is kívülről semmi nem látszik, de aggaszt hogy olyan mintha beremegne a szemem. Mitől lehet? Van hogy akkor jön elő ha...
        Tisztelt Doktor! Édesanyám régóta rövidlátó, kettőt lát, és úgy érzi h nagy folt van az egyik szemén, illetve a másikkal is minimálisan lát, egyedül nem is mer közlekedni. 20-22 dioptriás szemüveget visel, azonban az utóbbi időben...
        Tisztelt doktornő! Mínusz 6-os szemem van és nem tudjuk, hogy mikor lenne érdemes elvégezni a lézeres szemműtétet, illetve érdeklődni szeretnék a retinaleválással kapcsolatosan, hogy a kondizás mennyiben növelheti a kockázatot vagy...
        Tisztelt Doktornő! Születésem óta a jobb szememre gyakorlatilag vak vagyok. Gyerekként minden évben 1 hetet a szemészeten töltöttem, tágították a pupillámat aztán szemüveget írtak fel. Kancsalságomat felnőtt korban megműttettem. Most...
        Jó napot kívánok Doktornő! A problémám az volna hogy hetek óta kis gömbölyű foltokat látok. Hol középen hol egy kicsit lejjebb. Van hogy ha teljesen véletlenül, csak egy tizedmásodpercre bele nézek az egő fénybe percekig látom a fényét....
        Tisztelt Doktornő! Problémám, egyik éjszaka kezdődött rettenetes tarkó fájdalommal. Néhányszor ismétlődött aztán nem jelentkezett a fájdalom többé. Később kezdtem a betűsorokból kettőt látni, néha egymás takarásában, néha teljesen...
        keves doktornő szeretnék érdeklődni a szempirosodással kapcsolatban.hogy A JOBB SZEMNÉL A NAPOKBAN A SZEM GOLYÓNÁL JOBB SZEMNÉL JELENKZET EGY PIROS PONT ÉS ABBÓL KÉT PICI PIROS CSIK JÖN BALOLDALRA OLYAN MINT EGY HÁROMSZÖG..EZ MI LEHET???? EZT...
        Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy normális-e, hogy ha tükörben megnézem közelről a szememet, nem teljesen hófehér, hanem a szaruhártyán kívül a fehér részben (kötőhártyában?) van egy-egy vékony ér? Nem fáj, nem szúr, nem...