• Szemhéj duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A jobb oldalai szemhéjam rendszeresen fáj, és bedagad.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéjduzzanat témában

        Kedves Kérdező!

        A gyulladás ok lehet allergiás, irritativ, illetve kórokozó is okozhatja. Keressen fel egy szemészeti rendelést, mert a kezelés alapvetően a diagnózistól függ.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-20 08:37:52; Megválaszolva: 2009. november 20., 08:37

        Tudjon meg többet: szemhéjduzzanat
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Hangyál Éva! 5 napja sok kis apró fekete pöttyök (kb 100 db) jelentek meg a bal szememen, amik úszkálnak a szememben. Fénynél sokkal jobban látom őket. Néha a sírógörcs kerülget, nem tudom megszokni ezeket a fekete pöttyöket....
        Tisztelt Dr.Nő! 2 hete micro-trabeculectomia műtéten estem át nyílt zúgú glaukoma miatt. Műtét másnapján valamint azóta controllon is szemnyomásom 12 illetve 14 volt. Műtét után 1 héttel kontrollon az alábbi leletet kaptam: cornea...
        Kedves Doktornő! Péntek este takarítás közben műanyag permetezőből 1-2 csepp hígított ecet került a szemembe. Másnap reggelre enyhén összeragadtak a szemeim, illetve nagyon sok csipa termelődött, semmilyen más panasz nem jelentkezett....
        Tisztelt Doktor Nő! A tegnapi nap folyamán /aug.08-án/ szembesültem azzal, h. Édesanyám, jobb szemében a pupilla szürke színú, mivel már 12 éve diagnosztizáltak nála szürke hályogot igy azonnal kértem h. takarja le a bal szemét és mondja...
        Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a szememet műtötte , jelenleg szabadságon van. Július elején a rendszeres ellenőrzésen a helyettesítő...
        Tisztelt Doktornő! Puskás Lajos vagyok Debrecenből. Fiam jobb felső szemhéján árpát diagnosztizáltak múlt héten kedden. Kenőcsöt és szemcseppet írtak fel neki valamint éjszakára párakötést. Még azon a héten pénteken egy rendezvényre...
        Kedves Doktornő! Idén márciusban észleltem először homályos látást a bal szememen, amely kiskorom óta gyengébb, asztigmiás, emiatt jobb szemet letakart plusz 3-5 dioptriás szemüveget hordtam 6-14 éves koromig és felnőtt koromra tompalátó...
        Tisztelt Doktornő! Pár hete voltam egy lézercentrumban lézeres látásjavító műtétet megelőző alkalmassági vizsgálaton (a ragadozómadárszem klinikán), alkalmas lettem, azóta el is végezték a beavatkozást (PRK), minden rendben volt/van,...
        Tisztelt Doktornő! Ma reggelre egy kis szürkés-fehéres folt jelent meg a pupillám közepén. Fájdalmat nem okoz, de reggel óta homályos a látásom azon a szememen. Eddig soha nem volt gond a szemeimmel, tökéletes volt a látásom mindig is! Két...
        Tisztelt Doktornő! Fokozatosan romlik a látásom,a szemem állandó gyulladásban van,legutóbbi szemészeti vizsgálaton a következő információkat kaptam:Szemfenék tágítva ép papilla,kissé szűkebb artériák,teltebb vénák,maculában csökkent...
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne,hogy anizometrópia esetén abszolút semmi értelme a szemüveg hordásának? És miért ajánlottabb a kontaklencse erre?
        Kedves Doktornő! Véletlenül vettem észre, hogy amikor becsukom vagy letakarom az egyik szememet, a másikkal egy ideig teljesen jól látok, majd hirtelen mintha hangyás lenne a kép, és elsötétedik a látóterem, csak azon az egy ponton marad éles,...
        Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a véleményét kérni, hogy 6 éves kislányom 2 éve használja(naponta 2x1 puff) a flixotide evohaler 125 mg gyógyszert asztmájára, aggódom nem okoz-e valamilyen szemkárosodást( szüke v. zöldhályog)?...
        Tiszteld Doktorno,az elmult 6 honapban 5.ik alkalommal fordul elo,hogy nagyon lassan(10-20 masodperc) egyik szemem(nem mindig ugyanaz) elhomalyosodik majd csak egy savban latok korulotte vilagos szurke minden,a sav vizszintesen van alatta felette szurke...
        Tisztelt Dr. Hangyál Éva Olyan kérdésem lenne, hogy heggesztés után begyulladt a szemem, illetve az arcom is meg égett kicsit, gyulladás okozta fájdalmon már túl vagyok viszont 10-15cm-nél távolabb csak homályosan látok már 2 napja. Ez el fog...
        tegnap homályosan láttam a ball szememre,mára fel dagadt és szúr.sajnos nem tudom h mi lehet ez de 2.x jelent ez meg nálam.
        Tisztelt Éva! Nemrég körülbelül egy hónapja kaptam meg új szemüvegem(rövid látó vagyok,közelre tökéletesen látok -0.5 és -0.75-ös a szemüveg), előtte már volt egy de gyengébbet kellett csináltatni. A szemüveggel kapcsolatban lenne...
        Tisztelt Doktornő! A következő szemproblémámra keresnék választ:A bal szemem hosszabb megerőltetésre (monitor/tanulás/kevés alvás) bevörösödik, idegentest érzés, gyulladásérzés jelenik meg. Már 10 éve ilyen kb. 5 éve vettem észre,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kisfiam 34. terhességi hétre 2560 gr-al sürgősségi császárral született lepényleválás miatt. Mivel koraszülött 4 hetes kortól fél éves korig havonta kell vele járnunk szemészetre. Eddig 3 alkalommal voltunk. 1. 4...
        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni abban, hogy voltam cardio ct vizsgálaton ott kaptam 20 mg metoprololt és 95 ml Omnipaque 350 kontrasztanyagot és azóta zsíbbadó és feszülő érzés van a lábamban hosszab gyaloglás után,és...