• Csökkent látásom !

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én betegségem deg.retina pigmentosa.1 hét ezelőtt megműtetek a bal szeme szürkehályogt! És beültettek műlencsét a szemében ! Műtét után nem éles van látásom hanem valami csökkent látásom ! És valami vibrálva uszkáló van látómezőben . Fényzavarom is. Valami üvegtesti homály gond van ? Most nem használok szemüveget műtét után ! Mi tegyek hogy mikor javulok az éles látásom !

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog műtét témában

        Kedves kérdező!

        A szürkehályog műtét után a szem sokkal fényérzékenyebb és gyakori a vibrálás, "fényeslátás" is. A tiszta műlencse mellett válik szembetűnővé, néha zavaróvá a korábban is meglévő üvegtesti úszkáló homály. Nagyon fontos tudni, hogy a műlencse nem tud "alkalmazkodni" - pontosabban csak minimálisan - a távolsághoz. Ezért van az, hogy távolra jól lát az ember ugyanakkor közelre segítség, erősebb szemüveg kellene. 
        A gyógyulás 6 hete után meg kell vizsgálni szükséges-e szemüveg és ha igen milyen erősségű. Ami nagyon fontos a megfelelő szemészeti vitamin kombináció szedése (feketeáfonya, zeaxantin, lutein stb. tartalom a fontos!)

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-18 08:45:00; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: