• Fertözött szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.nő Segítségét kérném az alábbi próblémámra.Május 26-án voltam szemészeten az alábbi próblémámmal:szúró,viszkető,vérben forgó,megdagadt szememmel mentem el,az orvos megállapítása,szemfertőzés!Kaptam Tetran kenőcsöt,amit 10 napig kell használnom,napi 3 alkalommal,ami eddig segített is,viszont érzényen a bőrőm a halántékomnál,és a beteg szem felett a homlok részen.Enyhe nyomásra!Kissé homályosan látok,és a szemem sarkában van egy pici fehér golyocska,ami ég ha a kenőcsöt oda teszem,a többi része a szemnek nem érzékeny csak az a pont.Van-e köze a most érzett nyomáshoz,a fertőzésem miatt?Köszönöm előre is válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a viszkető szem témában

        Tisztelt kérdező!


        A "sima" bakteriális fertőzés általában már a kenőcsös kezeléstől meg szokott gyógyulni, szűnnek a panaszok.
        Érdemes lenne visszamenni kontroll vizsgálatra, mert bár műszeres vizsgálat nélkül nehéz nyilatkozni az ügyben, de a fénykép sokat segített. A szem körüli és a homloktáji kifejezett érintésre jelentkező érzékenység, fájdalom felveti a vírusos hátteret. A fehér kis "golyócska" pedig a vírus miatti hólyagcsa lehet esetleg. A homályos látás lehet egyszerűen a kenőcs használatától, de a szaruhártyát is érintheti a fertőzés (ezért is lenne nagyon fontos a kontroll szemészeti vizsgálat!)

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 21:38:08; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: