• Hogyan javíthatok látásomon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor /Úr/Nő!

        Az iskolában beutaltak szemészetre  meglepődtem mert eddig semmi baj nem volt a látásommal. A szemész azt mondta h nem túl jó a látásom de még nem kell szemüveg. Attol romolhatott a szemem h napi 5-6 órát ültem gép előtt? vagy hogy állandóan a szemembe lógott a hajam..? Nah meg olyan is előfordult hogy fél méterről néztem a 37' tv met. Ha feltűzöm a hajam és távolabbról nézem a tv-t visszanyerem a régi látásomat? vagy egyáltalán, lehet valahogy javítani a látásomon? ha igen hogyan?

        Várom válaszát
        előre is köszönöm : egy 15 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a látásjavítás témában

        Kedves kérdező!


        A leírt tényezők mind-mind kihívás elé állítják a szemet, vagyis terhelik, erőltetődik. A túl sok Tv vagy monitor figyelés, nem megfelelő megvilágítás melletti rengeteg olvasás, tanulás kiválthatja az úgynevezett fáradásos myopiát - fáradásos rövidlátást. Ha mindenre odafigyelünk akkor ez megszüntethető.
        Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy 14-15 éves kor körül a hirtelen magasság növekedéssel egyetemben megjelenhetnek fénytörési hibák. Gyakran ebben a korban jelentkezik vagy fokozódik a rövidlátás. Ebben az esetben nem kerülhető el majd a szemüveg.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 10:05:19; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: