• Monitor előtti munkavégzés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg!

        Lassan 2 éve napi szinten monitor előtt végzem a munkámat. Felfedeztem, hogy kezd a szemem is áldozatul esni ennek. Természetesen felkerestem szemész szakorvost, aki mondhatom, hogy kicsit lerázós volt, de valamilyen gépekbe nézegetnem kellett, majd megállapították, hogy semmi baja a szememnek.

        Ezt követően elmentem egy optikus szalonba, hogy monitor előtti szemüveget csináltassak magamnak. Itt is történt szemvizsgálat, hogy megállapították, hogy monitor előtt +0,5 dioptriés szemüveg szükséges. Ez el is készült. 1 hétig hordtam a szemüveget, majd észrevettem, hogy elkezdett a fejem fájni, olyan össze-vissza érzem magam.

        Mi lehet a gond? Esetleg a szemem még nem szokta meg a szemüveget? Használjam csak kevesebb ideig mint a teljes munkaidőm?

        Válaszukat előre is köszönöm:

        B

        WEBBeteg szakértő válasza a monitor témában

        Tisztelt kérdező!


        Minden szemüveghez szükséges bizonyos idő a megszokáshoz. Nagyon fontos tisztázni, hogy amikor kiválasztotta a monitor előtti szemüveget akkor milyen távolságra állították be az élességet - vajon ugyanolyan távolságra van az Ön monitora is?, a lencse "csak" kényelmes volt vagy nagyított is egy kicsit? Próbálja optimálisan beállítani a monitort és úgy megpróbálni a folyamatos szemüveg viselést. Ha 3-4 heti folyamatos munka melletti szemüveg viselés után is panaszai vannak akkor elképzelhető a leírás alapján, hogy Önnek még korai és lehet, hogy picit erős ez a szemüveg.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 10:02:30; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: