• Szem váladékozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        Főleg reggelente eléggé váladékozik a szemem, az azsó szemhéjamalatt elég sok nyúlós néha sárga váladék van. Ez inkább reggel jellemző, napközben ez a váladék átlátszó. A szemem gyakran viszket. Egy két alkalommal ébredés után nagy mennyiségű, odaszáradt váladék van a szempilláim tövében. Mi lehet a baj??Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szem váladákozás témában

        Tisztelt kérdező!

        Nagyon nehéz vizsgálat nélkül pontos dolgokat mondani. A sárgás szín általában a lipidben gazdag mirigyváladékot vagy a baktériummal fertőzött váladékot jellemzi. Ami nap közben "kifehéredik", nyúlós az inkább az allergiás jellegű fertőzést kísérő váladékra jellemző. Ezt támasztja alá a viszketés is. Mindemellett a beszáradt, ébredés után észlelhető váladék a száraz szemre szokott jellemző lenni - a kevés könny miatt a lehámlott sejtek, törmelék, természetesen keletkezett váladék nem tud felhígulni és kimosódni. Műkönny készítményt kellene kipróbálni és megfigyelni az állapot rosszabbodást okozó külső faktort, környezeti tényezőket.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 16:18:15; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: